ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Φίλες και φίλοι,

Μεσολάβησαν πάνω από 20 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου από τα νεανικά μου χρόνια ,ως δημοτικός σύμβουλος στην αρχή και έπειτα ως δήμαρχος , είχα την εκτίμηση και την στήριξη σας ,σε όλες τις προσπάθειες να καλυτερέψουμε την περιοχή μας και τις ζωές μας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, με τιμήσατε με την ψήφο σας και εκλέχτηκα για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο, με στόχο να υπηρετήσω τις μεγάλες προκλήσεις του τόπου και τις περιοχής μας.

Η περίοδος 2009-12 ήταν για όλους δύσκολη ,σκληρή και πρωτόγνωρη, σάρωσε τα πάντα ,γκρέμισε βεβαιότητες και σταθερές δεκαετιών. Ταυτόχρονα όμως ήταν η τετραετία που μας έβγαλε στην νέα πραγματικότητα διαφορετικούς ,ωριμους και αποφασισμένους να επιβιώσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά!

Νοιώθω πως αρκετά ξοδέψαμε τον χρόνο μας. Ήρθε ο καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη, ο καθένας για τον εαυτό του αλλά και για όλους τους άλλους, να αλλάξουμε το μέλλον μας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι λύσεις δεν θα έρθουν με έναν μαγικό τρόπο από τρίτους, ούτε όπως φαίνεται από το κεντρικό κράτος που αδυνατεί μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Θα έρθουν από εμάς, ανθρώπους με εμπειρία σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με άποψη και θέληση, έτοιμοι να αναλάβουμε τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας.

Μετά από ώριμη σκέψη ,πολλές συζητήσεις και έντονο προβληματισμό δηλώνω την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο δήμο μας

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που τα επόμενα χρόνια θα σηκώσει το βάρος της κοινωνικής συνοχής και θα εργαστεί, για να δώσει λύσεις στα θέματα της ανάπτυξης και της ευημερίας των δημοτών. Ήδη ο δήμος μας, θα μπορούσε να έχει προλάβει προβλήματα και δυσλειτουργίες και να έχει καταρτίσει ένα σχέδιο προστασίας των δημοτών καθώς και τοπικής ανάπτυξης. Τα αντανακλαστικά όμως των διοικούντων ήταν αργά και η δράση τους ελάχιστη και χωρίς αποτέλεσμα.

Χωρίς καμία διάθεση για άσκοπη κριτική, αντιπαραθέσεις και διαμάχες, προχωρώ μαζί με μια ομάδα ανθρώπων του τόπου με εμπειρία, διάθεση για δουλειά και νέες ιδέες, να αλλάξουμε το μέλλον μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν υπάρχουν αντίπαλοι και ιδεολογιες . Χρειαζόμαστε τον κάθε έναν που μπορεί να προσφέρει, που έχει διάθεση να συμμετέχει.

Ξεκινάμε σήμερα με βασική αρχή μας ότι το μέλλον μας δεν έχει χρώμα, δεν έχει διαχωριστικές γραμμές . Έχει μόνον όραμα και σχέδιο.

Πιστεύουμε στη συμμετοχή και στις ανοιχτές, αξιοκρατικές διαδικασίες για κάθε δημότη. Χρειαζόμαστε κάθε νέα ιδέα, κάθε πρόταση, κάθε γνώμη.

Έχουμε αναπτυξιακή αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος μας είναι το ισχυρότερο εργαλείο μας για την τοπική ανάπτυξη, τη δημιουργία απασχόλησης, την αύξηση του εισοδήματος κάθε δημότη. Γνωρίζουμε ότι πολλοί συνδημότες μας με δυσκολία αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα της ζωής. Χρειάζονται το Δήμο δίπλα τους με καθημερινές δράσεις ανακούφισης και στήριξης.

Δεν υποτιμάμε τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της υγείας, της παιδείας, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Έχουμε σχέδιο, ενιαίο και συνεκτικό, ώστε να δώσουμε απαντήσεις. Υπάρχουν λύσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Αγαπητοί συνδημότες

Έχουμε επίγνωση των δυνάμεων μας όπως και των μεγάλων δυσκολιών της εποχής. Δεν διαθέτουμε μαγικές συνταγές. Διαθέτουμε όμως ισχυρή θέληση και διάθεση για δουλειά. Διαθέτουμε γνώση. Έχουμε σχέδιο για τα μικρά και τα μεγάλα. Κυρίως όμως, είμαστε πολλοί και είμαστε ΜΑΖΙ.

Σε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνω την ευθύνη και τίθεμαι επικεφαλής, έχοντας την πεποίθηση ότι συμφωνούν πολλοί και είναι αποφασισμένοι να πορευτούν μαζί μου. Ανταποκρίνομαι σε αυτή την πρόκληση γιατί τη θεωρώ μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και να πετύχουμε.

Σε αυτή την προσπάθεια, σας χρειάζομαι. Να πάμε ΜΑΖΙ, να πετύχουμε ΜΑΖΙ, να αλλάξουμε το Μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.