ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δημοπρατήθηκε η αποχέτευση του Ζαγκλιβερίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.387.000 ευρώ

Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων θα αποκτήσει σε ενάμισι χρόνο η Δημοτική Κοινότητα Ζαγκλιβερίου του δήμου Λαγκαδά. Ο δήμος με συστηματική προσπάθεια και μελετημένες κινήσεις κατάφερε να εντάξει το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Ταμείο Συνοχής – Εθνικοί Πόροι – Ίδιοι Πόροι). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.387.000,00 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου κρίνεται απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του οικισμού, την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντός και την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης έθεσαν σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης των ακαθάρτων. Το δίκτυο συνολικά αποτελείται από 23,6 χιλιόμετρα (συνολικού μήκους) αγωγούς αποχέτευσης ακαθάρτων εσωτερικού δικτύου και αγωγού μεταφοράς και από 5,5 χιλιόμετρα (συνολικού μήκους) αγωγών ιδιωτικών συνδέσεων. Παράλληλα θα κατασκευαστούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα εξυπηρέτησης του δικτύου (φρεάτια κ.λ.π.).

Στην εξέλιξη του έργου ενδεχομένως να εμφανιστούν κάποια προβλήματα λόγω της ιδιαίτερης ρυμοτομίας του οικισμού. Για το λόγο αυτό, η κατεύθυνση που δόθηκε προς τους μελετητές ήταν η χάραξη των αγωγών της αποχέτευσης να γίνει, κατά περίπτωση, είτε στο υφιστάμενο δίκτυο των οδών του οικισμού, είτε στις οδούς της εγκεκριμένης ρυμοτομίας, χωρίς πάντοτε να θίγονται κτίσματα και ιδιοκτησίες, και ταυτόχρονα να μπορούν να αποχετευτούν όλες οι ιδιοκτησίες του οικισμού.

Ευχαριστίες

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης ευχαρίστησε δημόσια τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την έμπρακτη συμπαράστασή του στη δρομολόγηση μεγάλων έργων υποδομής για την περιοχή μας.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής δεν σταματάει εκεί και σύντομα θα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις εξελίξεις όσον αφορά σε μία σειρά έργων προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορούν στις Δ.Κ. Λαγυνών και Ασσήρου, καθώς επίσης και του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων στην πόλη του Σοχού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.