ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η “Παναγία Κρυονερίτισσα” στα Λουτρά Λαγκαδά

Το βιβλίου του Πρωτ. π. Παύλου Καρατζίδη, Δρ. Θεολογίας, συγγραφέα- ιστορικού, με τίτλο «Παναγία Κρυονερίτισσα: Το Κρυονέρι και οι Ρίζες του, οι Αλησμόνητες Πατρίδες» παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά «ΜΥΓΔΟ-ΝΙΑ PALACE».

Για το βιβλίο μίλησαν και παρουσίασαν αποσπάσματα οι Πελαγίτης Ευστάθιος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Δημοτ. Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, ο Νιχωρίτης Κωνσταντίνος,

Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών και Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Μακρίδης Σάββας, Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Αναστασιάδης, τόνισε την αξία του νέου εγχειρήματος του πατρός Παύλου για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκευτική ταυτότητα της επαρχίας μας, ενώ εξήρε το ήθος, την ταπεινή διαδρομή και την προσφορά του στα δρώμενα του τόπου, κάνοντας

ιδιαίτερη αναφορά και στο πολυετές εκπαιδευτικό του έργο.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Αναστάσιος Παρούτογλου, ο Πολιτευτής Χρή-στος Καρατζίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά Αϊβατζίδης Παντελής, ο Πρόεδρος της Δ.Η.Κ.Ε.Λ. Σεπιάδης Γεώργιος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοτσώνη Ελισάβετ, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά Μήττας Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Πελίτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Λαγκαδά Μοσχίδης Αθανάσιος και ο Σύμβουλος της Τ.Κ. Κρυονερίου κ. Φανούλης.

Τέλος, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κρυονερίου, Αυγής και το χορευτικό τμήμα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, πλαισίωσαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.