ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση στη Γερακαρού

Δελτίο Τύπου

Λαγκαδάς 6-05-2014

Συγκέντρωση στη Γερακαρού

”Η ένταξη μεγάλων έργων στο ΕΣΠΑ μπορεί για άλλους να αποτελεί ένα ακατόρθωτο εγχείρημα και στο παρελθόν να φάνταζε ως όνειρο, εμείς όμως κατόπιν σκληρής και οργανωμένης δουλειάς καταφέραμε και εντάξαμε σε αυτό έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 27.000.000 ευρώ, τα οποία είτε αποπερατώθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη είτε θα ξεκινήσουν τάχιστα.
Παράλληλα έχουν υποβληθεί και αναμένεται η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ και μιας σειράς άλλων έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 11.000.000 ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες” επεσήμανε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γερακαρού.

Αναφερόμενος στο έργο που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή στη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας υπογράμμισε ότι ξεκινάει η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου, ένα έργο με προϋπολογισμό 3.607.000 ευρώ, ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση της πλατείας των Λαγκαδικίων και έχει υποβληθεί και αναμένεται η ένταξή στο ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Λαγκαδικίων και του δημοτικού σχολείου Κριθιάς προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Τόνισε, ακόμη, ότι υλοποιήθηκε η ανόρυξη γεώτρησης στο Αρδαμέρι και η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού προς τη νέα δεξαμενή, ενώ κατασκευάζεται, εντός του καλοκαιριού η νέα δεξαμενή στο Βασιλούδι, η καθυστέρηση της οποίας οφείλεται στην αργοπορία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην δημοπράτηση μίας μεγάλης εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων και βελτίωσης του δημοτικού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται πολλές παρεμβάσεις και στη Δημοτική Ενότητα Κορώνειας. Στο πλαίσιο αυτό ασφαλτοστρώνεται τις επόμενες μέρες στη Γερακαρού ο δρόμος από τα Πλατανάκια προς την αρχή του δάσους.

Το πρόγραμμα των ομιλιών συνεχίζεται σήμερα με την ανοιχτή συγκέντρωση στην Άσσηρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.