ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Ευρωπαϊκή οδηγία (μέρος δεύτερο)


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
(Παράγραφος 2)

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ 
ΣΤΑΒΛΙΣΜΟ

Α. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ- ΓΕΝΙΚΑ

1. Τα απόβλητα από την αγελαδοτροφική μονάδα πρέπει να αποτελούνται μόνο από τα περιττώματα των αγελάδων, τα υλικά στρωμνής (όπου χρησιμοποιείται), τα νερά καθαρισμού των χώρων του αρμεκτηρίου, τα κλινικού τύπου απόβλητα, τα ψόφια ζώα και τα αστικού τύπου απόβλητα (λύματα και σκύβαλα) από το προσωπικό και τα απόβλητα συσκευασίας υλικών. η διαχείριση των αποβλήτων, περιλαμβανομένης και της εναπόθεσής τους στο έδαφος, αποτελεί ευθύνη του φορέα εκμετάλλευσης της αγελαδοτροφικής μονάδας.

2. Απαγορεύεται οποιαδήποτε διοχέτευση ή διαφυγή αποβλήτων από τα υποστατικά της αγελαδοτροφικής μονάδας σε παρακείμενα ρυάκια και άλλα επιφανειακά  νερά, κοίτες ποταμών ή η διοχέτευση τους σε υπεδαφικούς λάκκους.


3. Απαγορεύεται  οποιαδήποτε διοχέτευση ή διαρροή αποβλήτων στο  έδαφος ή σε παρακείμενα χωράφια , τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εκτάσεων γης για εναπόθεση, σύμφωνα με τον όρο 11.

4. Τα όμβρια νερά από τις γειτνιάζουσες εκτάσεις γης πρέπει να διοχετεύονται με αυλάκια εκτός του χώρου της μονάδας, ώστε η κοπριά να παραμένει σε όσον το δυνατό πιο ξηρή μορφή. Τα όμβρια νερά από τα στέγαστρα των χώρων σταβλισμού επίσης πρέπει να συλλέγονται και να χρησιμοποιούνται ή να απομακρύνονται, όπου αυτό είναι δυνατό.


5. Απαγορεύεται η διάθεση των αποβλήτων σε οικιστικές περιοχές. Επίσης απαγορεύεται η διάθεση των αποβλήτων σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τις πηγές  ή γεωτρήσεις που χρησιμοποιούνται για υδατοπρομήθεια. Η διάθεση αυτή πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τις πρόνοιες των ζωνών προστασίας υπόγειων νερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών. Οι δεξαμενές και τα  αγροτεμάχια στα οποία  θα διατίθενται τα απόβλητα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 50 μέτρα από επιφανειακά νερά (όπως λίμνες, δεξαμενές νερού και κοίτη ποταμού ή εγγεγραμμένου ρυακιού) και από γεωτρήσεις που χρησιμοποιούνται για άρδευση, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της επιφανειακής απορροής , καθώς και της διείσδυσης σε υπόγεια νερά. Κατά  τη χρήση ή διάθεσή τους , τα απόβλητα δεν επιτρέπεται να λιμνάζουν ούτε να απορρέουν σε άλλες εκτάσεις γης, πέραν από αυτές που θα έχουν καταγραφεί για εναπόθεση, σύμφωνα με τον όρο 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.