ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες φθινοπωρινές τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;



Το φθινόπωρο -και ο Σεπτέμβρης συγκεκριμένα- φέρνει την αρχή μιας νέας σεζόν, που μας ωθεί να πάρουμε αποφάσεις. Ως είθισται, μια από αυτές τις αποφάσεις είναι να βελτιώσουμε και τη σιλουέτα μας, όπως και την υγεία μας, με μια πιο προσεγμένη διατροφή. Ας δούμε πώς μπορούμε να μπούμε στο κλίμα, επιλέγοντας τροφές που μας κάνουν καλό, θα μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος και βρίσκονται στην εποχή τους.


Κόλιαντρος: νόστιμος και διουρητικός
Το βότανο αυτό αποτελεί ένα φυσικό διουρητικό, το οποίο βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό, βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Προσθέστε το στο κρέας ή στη σαλάτα σας και μαζί με το άρωμά του, απολαύστε και τα οφέλη του.


Κουνουπίδι: με όπλο τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες ξέρουμε πως βοηθούν στη δίαιτα, καθώς λόγω του ότι είναι άπεπτες ουσίες που μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, διώχνουν το φαγητό από το μυαλό μας. Το κουνουπίδι, που είναι πλούσιο σε αυτές (2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μισό φλιτζάνι), όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά τονώνει και το ανοσοποιητικό μας με τη βιταμίνη C που περιέχει.
Τζίντζερ: καυτερή δύναμη
Εκτός του ότι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, το τζίντζερ (ή πιπερόριζα) βοηθά στην πέψη, δυναμώνει τον οργανισμό, καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους που προέρχονται από την άσκηση και χαρίζει ενέργεια. Έτσι σας βοηθάει να μην χάνετε μέρα από το γυμναστήριο!


Αχλάδια: το φρούτο της δίαιτας
Με μόλις 75 θερμίδες σε 1 μέτριο αχλάδι, το ζουμερό και γευστικό αυτό φρούτο είναι ό,τι πρέπει για σνακ. Συν του ότι είναι και αυτό πλούσιο σε φυτικές ίνες, ρυθμίζοντας το πεπτικό μας σύστημα και κρατώντας μας μακριά από το φαγητό για περισσότερη ώρα.
Χουρμάδες: αντί για γλυκό
Χουρμάδες ή σοκολατάκια; Χουρμάδες! Έχουν γλυκιά γεύση, ικανή να διώξουν τις «πονηρές» σκέψεις για σοκολάτα μακριά, και είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε, όμως, να μην το παρακάνετε, καθώς 3 μεγάλοι χουρμάδες φτάνουν τις 85 θερμίδες.
Ρόδια: τυχερά και διαιτητικά
Και θρεπτικά και διαιτητικά και βιταμινούχα και… τυχερά! Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά και σε βιταμίνη C, τα ρόδια βοηθούν στη δίαιτα και κρατούν το ανοσοποιητικό σας σε… φόρμα.
Κάστανα: νοστιμιά με οφέλη
Είτε στα κάρβουνα, είτε βραστά, τα κάστανα αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό σνακ, το οποίο και σας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα, αφού περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, και ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Προσέξτε μόνο την υπερκατανάλωση, γιατί οι θερμίδες του φτάνουν τις 370 ανά 100 γραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.