ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

           Παραιτήθηκε δήμαρχος επειδή δεν                              ολοκληρώθηκε έργο στην ώρα του!




Όχι, δεν θα το διαβάσετε σε ελληνική εφημερίδα διότι απλά δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί στην Ελλάδα. Η είδηση έρχεται από το Βερολίνο όπου παραιτήθηκε ο δήμαρχος, δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του και σχεδόν δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του.

Ο Κλάους Βόβεραϊτ δήλωσε: «Αυτή η απόφαση δεν μου ήταν εύκολη. Τα πολιτικά πόστα παραδίδονται όταν έρθει ο καιρός. Αποχωρώ εθελοντικά και είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στην θετική ανάπτυξη αυτής της πόλης. Είμαι από αυτούς που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα».
Θα αποχωρήσει, όπως εξήγησε, και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου. Πρόκειται για «ήττα», δήλωσε ο Δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το αεροδρόμιο, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2012, δεν είναι ακόμη έτοιμο, ενώ έχει αυξηθεί επανειλημμένα ο προϋπολογισμός του.
Για σκεφτείτε. Ένας 60χρονος επιτυχημένος δήμαρχος που έχει μέλλον παραιτείται και αποχωρεί οικειοθελώς γιατί μεταξύ άλλων ένα σημαντικό έργο για την πόλη του δεν κατασκευάζεται στα χρονικά όρια που είχαν τεθεί.
Πόσα έργα στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει στην Ελλάδα; Όλα. Πότε παραιτήθηκε κάποιος γι' αυτό; Ποτέ. Αντιθέτως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έδωσε αποζημιώσεις στους νταβατζήδες των δημοσίων έργων όταν με ευθύνη του κράτους υπήρξαν καθυστερήσεις. Όμως, ποτέ δεν επέβαλε κυρώσεις για καθυστερήσεις των εργολάβων. Χρόνια τώρα παραμένουν παγωμένα τα δημόσια έργα αλλά κανείς δεν παραιτήθηκε.
Ειδικά στην περίπτωση των ολυμπιακών έργων οι εργολάβοι τα καθυστερούσαν και στη συνέχεια έπαιρναν περισσότερα χρήματα αλλάζοντας τις συμβάσεις. Παραιτήθηκε κανείς για το κατασκευαστικό πάρτι του 2004;
Μπορεί να μην τους χωνεύουμε τους Γερμανούς αλλά έχουν κάποιες τέτοιες εκλάμψεις που εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα δούμε διότι απλά το πολιτικό προσωπικό, στην κεντρική σκηνή και τους δήμους, είναι χαμηλού επιπέδου. Είναι παρτάκηδες, θεσιθήρες και κολλημένοι με τα αξιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.