ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τάκης Μπιτσίμης... "εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της διανοίας μου" ...

Τάκης Μπιτσίμης
Περί Πολιτιστικών Εκδηλώσων, τινά περί Δημοκρατίας, επικοινωνίας κτλ


Εχω μια ΚΑΛΗ συνήθεια να παρακολουθώ συζητήσεις στη Βουλή . Διαστροφή θα την πουν κάποιοι "δημοκράτες" της άποψης " να καεί , να καεί το μπουρδ... η Βουλή ", οι παρακολουθούντες τα ηθικοπλαστικά τουρκικά σήριαλ και φυσικά οι έχοντες υψηλή αισθητική και λεπτό χιούμορ τηλεθεατές του κου Λάκη σας και του κου Σεφερλή σας κλπ . Στις συζητήσεις της Βουλής , ακόμη και όταν αγορεύουν οι "κορυφαίοι" Κωνσταντοπούλου, Αδωνης, Χρυσαυγίτες, Πιπιλή κλπ, ακόμη και όταν παραβιάζεται ο κανονισμός λειτουργίας της, ακόμη και όταν οι συζητήσεις εκτρέπονται κλπ, θεωρώ ότι ακόμη και τότε είναι μαθήματα δημοκρατίας ή μη δημοκρατίας, ακόμη και τότε διδάσκουν !
Συχνά - πυκνά ο προεδρεύον αναγγέλλει στο Σώμα ότι " εκ του άνω δυτικού θεωρείου την συζήτηση παρακολουθούν μαθητές του τάδε σχολείου της τάδε πόλεως, αφού πρώτα ξενεγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής και ενημερώθησαν για τον τρόπο λειτουργίας της, τις υπηρεσίες κλπ " . ΠΟΤΕ δεν άκουσα ότι την συζήτηση παρακολούθησαν μαθητές του Δήμου μας .
Επειδή, κατά την γνώμη μου, που δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς, θεωρώ ότι δημοκρατία σημαίνει, τουλάχιστον, πολιτισμός και η Βουλή είναι ναός της Δημοκρατίας όπου διδάσκεται δημοκρατία ( ακόμη και στις κακές στιγμές της ) και κατά συνέπεια πολιτισμός, προτείνω στην νέα δημοτική μας αρχή και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα διοργανώσει, να συμπεριλάβει και επίσκεψη μαθητών στη Βουλή. Τα έξοδα θα ΠΡΕΠΕΙ φυσικά να βαρύνουν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ το ταμείου του Δήμου . 
Και για να είναι ακόμη πιο πλήρης και επωφελής η επίσκεψη να συμπεριληφθεί και ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο αρχαιολογικό Μουσείο της, στο Εθνικό Αρχαιλογικό Μουσείο κτλ 
Βέβαια τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είναι "πιασάρικες" . Δεν έχει την δυνατότητα ο, όποιος, δήμαρχος "να κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων" και να "φανεί" που λέμε, για να τον ευχαριστήσουμε που είναι τόσο καλός, μας σκέφτεται και θέλει να "εκπολιτίσει" εμάς, τους ιθαγενείς δημότες του, αφού, κάποιες φορές, αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι στην πραγματικότητα παρά "καθρεπτάκια για ιθαγενείς", απλά η μεταφορά της ατμόσφαιρας "σκυλάδικου" στην Κεντρική Πλατεία.
... και το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει "πρώτο τραπέζι πίστα" που θα κοσμούσαν και θα τιμούσαν ο, όποιος, δήμαρχος και άπαν το δημοτικό συμβούλιο, της συμπολιτεύσεως και των μειζόνων και ελασσόνων αντιπολιτεύσεων "εν αγαστή συνδιασκεδάση" ... ας ελπίσουμε ότι πάνω στο "τσακίρ κέφι" να βρούν κοινούς τόπους "δια το καλόν και την πρόοδον του τόπου ...
... εύχομαι "εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της διανοίας μου" ...
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.