ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι αναθεωρημένες απόψεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη Διαχείριση των Αποβλήτων


Τις απόψεις των νέων Δημοτικών Αρχών για τον επικαιροποιημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Αποβλήτων
(ΠΕΣΔΑ), ζήτησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς όλους τους Δήμους της Περιφέρειας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εγκρίθηκε με την αριθμ. 161/09.09.2013 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μετά από σχετικές παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ) προέκυψε η ανάγκη για επικαιροποίηση του συνοπτικού τεύχους του ΠΕΣΔΑ.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το νησιωτικό χώρο η πορεία προς την αειφορική διαχείριση των αποβλήτων και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να συνδιαμορφωθεί με τις νέες Δημοτικές Αρχές ένα κοινό πλαίσιο με στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε να κατατεθούν οι απόψεις – προτάσεις των νέων Δημοτικών Αρχών έως και τις 6 Νοεμβρίου 2014.

Τόσο οι δράσεις όσο και τα έργα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που θα χρηματοδοτηθούν από τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.