ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ( μέρος ΤΡΙΤΟΝ )

" εάν η λήθη είναι προσόν, η μνήμη είναι πάντα χρέος "
Ας μην μιλήσουμε σήμερα για μπετόν και τσιμέντο, δηλαδή κτίρια και τα τοιαύτα. Βέβαια αυτά θεωρούνται σαν "έργα" και θεωρείται ότι αυτά μετρούν στον κόσμο και προοιωνίζουν καλές επιδόσεις στις επόμενες εκλογές.
Σωστό ή λάθος ? Εξαρτάται !
Υπάρχουν όμως και άλλου είδους "έργα", λιγότερο εντυπωσιακά, λιγότερο "αποδοτικά" σε ψήφους, που δεν θα συζητηθούν ευρύτερα, δεν θα αναφερθούν σε προεκλογικούς λόγους, δεν θα περιληφθούν σε κωδικούς προϋπολογισμών ούτε θα απαιτήσουν κονδύλια και χρήματα.
Τα "έργα" αυτά όμως θα τακτοποιήσουν κάποιους λογαριασμούς με την ιστορία του τόπου, θα εξοφλήσουν κάποια "χρέη" που έχουμε με την ιστορία αυτού του τόπου, με τα πρόσωπα που έγραψαν μια μικρή ή μεγάλη σελίδα στο αφήγημα αυτής της πόλης, λαμπρή ή λιγότερο λαμπρή, χωρίς αυτό να έχει και ιδιαίτερη σημασία.
Είναι τα "έργα" με τα οποία ένας τόπος τιμά όσους προσέφεραν σ' αυτόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οπως τιμούμε όσους έπεσαν "υπέρ πατρίδος" με τα μνημεία πεσόντων, τα "ηρώα", πρέπει να τιμήσουμε και όσους, με άλλους τρόπους, προσέφεραν. Ας τους αναφέρουμε :
Στέφανος Τσιαπάρας : συμπολίτης, επί σειράν βουλευτής, αγαπητός και σεβαστός, ακόμη και από όσους δεν συμφωνούσαν πολιτικά μαζί του.
Γιώργος Χατζηπαντελής : επί δύο δημοτικές περιόδους δήμαρχος, εργατικός και προσηνής σε όλους.
Μανώλης Μπίλλης : ο μεγάλος και ανεπανάληπτος δωρητής, "φανατικός" Λαγκαδιανός, γνωστή η αγάπη του για την πόλη που τον γέννησε και που την αγάπη του αυτή τόσο έμπρακτα την απέδειξε.
Εχω την βεβαιότητα και όχι την εντύπωση, ότι στους προαναφερθέντες χρωστά η κοινωνία μας και η έκφρασή της, ο Δήμος, ΟΦΕΙΛΕΙ να δηλώσει έμπρακτα την τιμή που τους αρμόζει ονοματοθετόντας κάποιες οδούς της πόλης μας, για να μείνουν τα ονόματά τους εσαεί στην μνήμη των κατοίκων
Ισως ο κατάλογος των όσων είναι άξιοι ιδιαίτερης τιμής να μην τελειώνει στα τρία προαναφερθέντα ονόματα και θα μπορούσε να συμπληρωθεί με "ον έκαστος κατά διάνοιαν έχει ... ".
.... αναμένω ...

... σας ασπάζομαι με άφατη αγάπη ...
Δ . Κ . Μ Π Ι Τ Σ Ι Μ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.