ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Φωτογραφικος «διαγωνισμός» 45 εκατομμυρίων παραμονές εκλογών!

Πάνω στην προεκλογική αναμπουμπούλα, βρήκε ευκαιρία και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ να βγάλει πρόσκληση για έργο Voucher 45.000.000€ που απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ΤΕΙ έως 21 ετών.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι μέσα στο έργο της κατάρτισης περιλαμβάνεται και Συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων που για πρώτη φορά δεν την προορίζουν για τα Κέντρα Διαβίου μάθησης όπως ορίζει ο νόμος αλλά για εταιρείες Διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό τζίρο (…!!!).
Eίναι αυτές οι εταιρείες που προσλαμβάνουν και δανείζουν προσωπικό, κερδίζοντας υψηλότατα ποσοστά από τον δανεισμό ανθρώπων που δεν μπορούν να βρούν μόνοι τους δουλειά… Είναι οι λεγόμενοι «contractors» οι διαμεσολαβητές ανάμεσα στην ανεργία και στην ανευ όρων και πλαισίου «εργασία»!

Οι Σύλλογοι των Κέντρων Διαβίου μάθησης, καταγγέλουν την πρόσκληση αυτή για παράνομη και καταχρηστική, αφού δεν παιρνει υπόψη της (όπως οφείλει), ούτε το πλαίσιο των Δημοσίων συμβάσεων, ούτε βέβαια τον νόμο του Υπ. Παιδείας για τον ρόλο των Κέντρων Διαβίου μάθησης (είναι αρμόδιοι φορείς για την Κατάρτιση και την Συμβουλευτική), βάζοντας «από το παράθυρο» μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές που δεν είχαν, ούτε έχουν σχέση με τις ζητούμενες από την πρόσκληση υπηρεσίες.

Οι καταγγελίες των Συλλόγων που στάλθηκαν και στους Υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, κ.κ. Βρούτση και Λομβέρδο (το Υπ. Παιδείας χρηματοδοτεί το έργο) αναδεικνύουν τις παραμορφώσεις του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών προς όφελος εκείνων(;) που έχουν συμφέρον να βάλουν νέους ανεξέλεγκτους «παίχτες» στα έργα κατάρτισης και ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και που μέχρι σήμερα ασχολούνται μόνο με διαμεσολαβητικές υπηρεσίες (δανείζουν προσωπικό). Και όλα αυτά προφανώς με το αζημίωτο…

Ετσι στη πρόσκληση αυτή, τη θέση των Κεντρων Διαβίου μάθησης (παρόχων κατάρτισης) παίρνουν …Κοινοπραξίες, οι οποίες όμως ΔΕΝ μπορούν να συσταθούν, χωρίς την συμμετοχή των εταιρειών των διαμεσολαβητών. Κι αν συσταθούν «βγαίνουν» εκτός, παρότι διαθέτουν ανάλογη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα όπως ζητάει η πρόσκληση.

Και ενώ ζητείται η ακύρωση της πρόσκλησης (αρ. 109416) του ΟΑΕΔ, ο επανασχεδιασμός και η δημόσια διαβούλευση του έργου, οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, επιμένοντας «ελληνικά» ….
Και ….δεν τους σταματά καμμία δύναμη, γιατί προφανώς αισθάνονται πανίχυροι όταν κάνουν παρέα με μεγάλους και …πολυεθνικούς…!!!.

Αναγνώστης 


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.