ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Και ο Βενιζέλος πουλάει τον Σαμαρά και γλύφει τον Τσίπρα για να μας σώσει!

«O Tσίπρας είναι σαν τον Χάρι Πότερ, αλλά αν χρειαστεί θα συμμαχήσουμε μαζί του» τιτλοφορείται η συνέντευξη τού Ευ.Βενιζέλου, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. «Ο κίνδυνος του Grexit δεν υπάρχει, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Τόνια Μαστρομπουόνι αν εννοεί να συμμαχήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που

κερδίσει τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια θέση από τις εκλογές του 2012, όταν φάνηκε ότι κανένα κόμμα δεν ήταν σε θέση να σχηματίσει από μόνο του, κυβέρνηση. Είπαμε τότε και επαναλαμβάνουμε σήμερα ότι εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης της χώρας έχουμε ανάγκη από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις- ει δυνατόν προοδευτικές- οι οποίες πιστεύουν στη δημοκρατική νομιμότητα (εκτός από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής) και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Και συνεχίζει: «Είναι κάτι που σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ό,τι πριν τρία χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία να πάρει μέρος στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν είμαστε το στήριγμα του καθενός. Ως κόμμα σηκώσαμε ένα τεράστιο βάρος και έχουμε υποστεί μια τεράστια ζημιά τα τελευταία πέντε χρόνια, στην προσπάθεια να κυβερνήσουμε την κρίση. Τόσο μόνοι, όσο και στις κυβερνητικές συμμαχίες. Η μόνη κόκκινη γραμμή για εμάς, είναι ο σεβασμός της βούλησης του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων, οι οποίοι ζητούν να μείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, αν δεν προκαλεί κινδύνους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης και αν ακολουθήσει τη μόνη εύλογη στρατηγική: Ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνεργασία με τους εταίρους μας. Όποιος κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να συμμαχήσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις και να αποφύγει νέες εκλογές. Διότι θα ήταν καταστροφή».

Όσο για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι χρειάζεται μια διεθνής διάσκεψη για το χρέος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «θα ήταν κάτι το ενδιαφέρον, αλλά στο μεταξύ, τα προβλήματα μένουν και ζητούν λύσεις».

 ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.