ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

Αυτό το πανηγύρι του παραλογισμού που συμβαίνει στη χώρα μας, δεν έχει προηγούμενο. Τέτοιες καταστάσεις, ούτε στη Ουγκάντα δε συμβαίνουν και έχουμε κάποιους που ακόμα μιλούν για… «τρίτο κόσμο»…
Ρε καρντάσια, ακόμα δεν το πήρατε χαμπάρι;

ΕΔΩ είναι ο τρίτος κόσμος, και καλά θα κάνετε να μην τον ψάχνετε αλλού.

Ζούμε σε μια χώρα, που ενώ ο κόσμος ΔΕΝ έχει έσοδα λόγο ανεργίας, λόγο ληστρικών πολιτικών, λόγο…. Χιλίων δυό, σε μια χώρα που ΤΙΠΟΤΑ δεν κινείται και ας είναι καλά οι φωστήρες που λένε πως κυβερνούν, το «κράτος» θέλει πάντα να εισπράττει, να γεμίζει τα ταμεία του.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Διάβασα μια είδηση που λέει για «υστέρηση εσόδων», και αξίζει να τη δούμε ΟΛΟΙ…

«Τα 4 δισ. ευρώ αγγίζει η υστέρηση εσόδων το 2014

Στα 1,929 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2014, με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών να δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις ειδικά στο σκέλος των εσόδων.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 1,929 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 603 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 4,93 δισ. ευρώ.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 3,64 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 5,44 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Πρέπει να σημειωθεί πως είναι αισθητά υψηλότερο από τον επικαιροποιημένο στόχο που είχε περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2015 για έλλειμμα 761 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 51,32 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 3,95 δισ. ευρώ ή 7,2 % έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2015, εκ των οποίων ποσό ύψους 1,9 δις ευρώ αφορά στα έσοδα από τα ομόλογα SMP’s που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και τα οποία δεν εισπράχθηκαν στο 2014.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 46,62 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,52 δισ. ευρώ ή 7% χαμηλότερα έναντι του Προϋπολογισμού 2015. Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 3,37 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 234 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3,13 δισ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 54,967 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,07 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2015 (56,04 δισ. ευρώ)…….»

ΠΗΓΗ IN.GR

Λέει και άλλα το άρθρο, αλλά ρε αδέλφια αυτοί θα μας τρελάνουν, και απορώ που ακόμα δεν αρχίσαμε να τους κυνηγάμε.

Καλά ρε πυροβολημένοι, ΑΠΟ ΠΟΥ θέλετε να εισπράξετε; Από τους ξεβράκωτους; Από τους σκοτωμένους; ΑΠΟ ΠΟΥ μωρέ γελοίοι;

Νούμερα, νούμερα ένα σωρό, και τόσο το…. «πρωτογενές πλεόνασμα» (κοιτάξτε που έχει και τέτοιο), ΑΛΛΑ, δεν τα αρπάξαμε όπως υπολογίζαμε, τα κορόιδα δεν πλήρωσαν, και το ταμείο είναι μείον.

Έγραψα πολλές φορές, πως πρέπει να παίρνουν «ληγμένα» και πολλοί με κατηγόρησαν για ασέβεια.

Αλλά πείτε μου ρε αδέλφια, λέω ψέματα; Είμαι υπερβολικός; Ποιος θα περιμένει να εισπράξει δισεκατομμύρια από άφραγκους αν δεν έχει καταναλώσει ληγμένα;

Και μιλούν για «αποκλίσεις στον κρατικό προϋπολογισμό» και τον κακό τους το καιρό.

ΕΚΟΨΑΝ από παντού, από μισθούς, συντάξεις, ΥΓΕΙΑ για να εμφανίσουν το «πρωτογενές (κατά τα άλλα) πλεόνασμα», και ήθελαν και από πάνω να εισπράξουν….

ΑΝΤΕ να μη πω ΤΙ θα εισπράξουν… Θα το εισπράξουν μαζεμένο στις εκλογές.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougairisgnomi@gmail.com


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.