ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ: μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους αδύναμους

Ο γόρδιος δεσμός των φαρμάκων και οι ομαδικοί τάφοι πτωχών.

Η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων, είναι από τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει το τμήμα Υγείας με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση θέτει στο στόχαστρο απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι θα οδηγήσει από 1η Μαρτίου 2015 στην αυξημένη συμμετοχή των ασθενών σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

«Η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή από ό,τι μέχρι σήμερα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται περιπτώσεις φαρμάκων στα οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων μπορεί να φθάσει το 80%.

«Ένας ακόμα λόγος να τελειώνουμε μ αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους!», αναφέρει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, στο πλαίσιο των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει, να εξασφαλίσει μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων καθώς και να επανεξετάσει (με στόχο τη μείωση) το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.