ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ «ΠΟΥΛΙΑ» !!!

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Του Μιχάλη Τζανάκη

Τραγική η τακτική των επικοινωνιολόγων που δίνουν –έναντι αδρής αμοιβής φαντάζομαι- συμβουλές στα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ακολουθώντας τις πανάκριβες «συμβουλές» τους γίνονται καταγέλαστοι.

Αναφέρομαι στα «πουλιά» τους!!! Η Εικόνα του –πιθανότατα- αυριανού πρωθυπουργού να κρατά σφικτά το περιστέρι να περιμένει το σωστό ψαλμό για να το «απελευθερώσει» στην τελετή των Θεοφανείων ήταν τουλάχιστον κωμική. Αν είναι δυνατόν- νέος άνθρωπος – να εισακούει προτροπές «χριστιανοφροσύνης» με τεκμήριο πίστης, το κράτημα του «πουλιού- Πνεύματος»!!! Κατανοούμε πως υστερεί ο εν δυνάμει πρωθυπουργός στο «εκλογικό σώμα» των υπερ-ορθόδοξων, αλλά τα περιστεράκια, γιατί να τα ταλαιπωρεί μες στο καταχείμωνο; Αν επιδιώκει την ικανοποίηση όλων των κοινωνικών στρωμάτων, θα πρέπει να το παίξει και «φιλόζωος» και «οικογενειάρχης» και «γόης» και «φιλάνθρωπος» και δεν ξέρω τι άλλο. Εντάξει, πήγε στο Άγιο Όρος, πήγε στο Βατικανό σε λίγο θ’ αρχίσει την αναρρίχηση στο Νεπάλ, το Θιβέτ ή τις Παγόδες, για να εμπεδώσουμε πόσο «πιστός» είναι ο Αλέξης!!!
Βέβαια το «κακό» για τον Αλέξη είναι ότι πρέπει ν’ αποδείξει πως δεν είναι «άθεος» και «αντίχριστος», όπως τον στολίζουν διάφοροι ρασοφόροι «μουτζαχεντίν», οι οποίοι πέρα της δογματικής τους «τύφλωσης» και της στράτευσής τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα, δε σκαμπάζουν και πολλά!!! Και για κακή του τύχη, ενώ κράτησε το πραγματικό … πουλί στον Πειραιά, του προέκυψε άλλος «μπελάς» μ’ ένα άλλο «πουλί», αυτό του … τουίτερ!!!
Εκεί τον περίμενε στη γωνία, ο «γίγαντας» της πολιτικής σκέψης, ο «πιστός χριστιανός», ο «νοικοκύρης» υποψήφιος της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Κ. Χολέβας!!! Αυτός ο «τιτάνας» της δημόσιας ζωής με ανακοίνωσή του κατακεραύνωσε τον Αλέξη, διότι λέει στη διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνία μέσω τουίτερ του αρχηγού του κόμματος, στο σκίτσο το «περιστέρι» είναι μπλε κι όχι … άσπρο!!! Κάποιος ευφυέστερος του κυρίου Χολέβα θα υποστήριζε ότι ήταν γκάφα να χρωματίσει το «περιστέρι» μπλε κι όχι κόκκινο, έστω ροζ!!! Όχι η διαμαρτυρία του κυρίου Χολέβα είναι ότι προσβάλει το… Άγιο Πνεύμα(!!!), το οποίο την τελευταία φορά που «φώτισε» τον κύριο Χολέβα, είδε ξεκάθαρα πως ήταν χρώματος … άσπρου(!!!) και όχι μπλε (!!!)
Δικαιολογημένα λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλοντας το … «πουλί» του Τσίπρα, διεκδικώντας να σεβαστεί επιτέλους το «κανονικό» χρώμα του!!!
Εδώ ταιριάζει το απόφθεγμα: «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε τα … πουλιά!!!» (τα μπλε και τα άσπρα)


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.