ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Tην Δευτέρα Καραμανλής!



Οπως όλα δείχνουν οι ΑΝΕΛ μπαίνουν στη Βουλή, και μάλιστα με άνεση, ενώ το Κίνημα του ΓΑΠ βρίσκεται μια ανάσα από την εισοδό του.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει ανάμεσα στις 138-142 έδρες και θα αναγκασθεί να αναζητήσει σύμμαχο για να συγκυβερνήσει.
Μάλιστα εάν η διαφορά του από την ΝΔ δεν ξεπερνά τις 2-3 ποσοστιαίες μονάδες, δύσκολα θα τολμήσει την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.
Σ΄ αυτή την περίπτωση είναι αναγκασμένος να συγκυβερνήσει με το ΠΟΤΑΜΙ του Χάρη Θεοχάρη, που σημαίνει πως ο Θεοδωράκης θα κρατάει στο χέρι τον Τσίπρα και ο Αλέξης θα ζητήσει από τις συνιστώσες που διαδηλώνουν στις Σκουριές να μαζέψουν τα λάβαρα του αγώνα και να σημάνουν οπισθοχώρηση.
 
Σε 6 μήνες από σήμερα, συγκυβερνώντας με το ΠΟΤΑΜΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιστρέψει στο 10%.
Οι δανειστές μας εξάλλου πολύ δύσκολα θα αποδεχόντουσαν μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ.
Εδώ έρχεται ο από μηχανής Θεός της Ραφήνας τόν οποίο συνάντησε για 2η φορά-μόλις την περασμένη εβδομάδα-ο Γερμανός πρέσβης σε φιλικό σπίτι στο Χαλάνδρι.
Οι Γερμανοί θα έβλεπαν με θετικό μάτι μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ με τον Καραμανλή στη θέση του (μεταβατικού) πρωθυπουργού.
Αυτό θα έλυνε τα χέρια τόσο του Αλέξη όσο και του Σαμαρά.
Σ΄ αυτή την περίπτωση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 



ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.