ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θέμα ηγεσίας με ευθεία επίθεση σε Σαμαρά έθεσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Ηχηρή παρέμβαση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στις εξελίξεις στην οποία εμφανίζεται ως ένας ισχυρός πόλος, έκανε μέσω συνεντεύξεών του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε τη διαφωνία του με την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Δε συμφωνώ με την αντιπολιτευτική γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ. Είναι σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που πρέπει. Με όρους προσωπικής δικαίωσης δεν μπορεί να προχωρήσει η ΝΔ. Προοπτική χρειάζεται ο τόπος και οι πολίτες. Αισθάνομαι ότι ο κ. Σαμαράς σε πολλά σημεία της χτεσινής συνέντευξής του ζούσε στο παρελθόν. Δεν άκουσα κάτι καινούργιο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Μάλιστα τάχθηκε με όσους είναι υπέρ της διεξαγωγής ενός έκτακτου συνεδρίου, ανοικτού για όλα τα θέματα. «Υπάρχει η κυβέρνηση και δεν υπάρχει εναλλακτικός πυλώνας διακυβέρνησης. Πρέπει να οργανωθεί ένα συνέδριο της κεντροδεξιάς όπου θα συζητηθούν όλα από το μηδέν. Δεν υπάρχει μόνο θέμα ηγεσίας. Να γίνει αυτοκριτική και να σταματήσει ο εγκλωβισμός στην προσωπική δικαίωση προσώπων και πολιτικών, χωρίς προοπτική. Ο κόσμος δεν επιλέγει με βάση τη δικαίωση, αλλά με βάση την προοπτική. Με αυτή τη στάση η ΝΔ μικραίνει καθημερινά».

Όταν μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας, που επι μακρόν είχε επιλέξει να μην σχολιάσει τις γαλάζιες εξελίξειςμ ερωτήθηκε για το αν τον ενδιαφέρει η προεδρία της ΝΔ έδωσε μια μάλλον κλασσική απάντηση, την οποία δίνουν όσοι θέλουν να κρατούν ένα θέμα ανοικτό: «Αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Κατά τα άλλα ο περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Η χώρα είναι σε δεινή θέση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και πρέπει κι εμείς να βάλουμε πλάτη στην εθνική προσπάθεια, απαιτείται όμως να γίνει ένας σοβαρός διάλογος. Διαφωνώ και με τη λογική και με την ουσία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου», επισήμανε.

ΠΗΓΗ: Εφημ. "Μακεδονία"



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.