ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

To Spiegel για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου


«Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι και το δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας».

Aυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και το Star.


Σε αντίθεση με την... ερμηνεία της Bild για τα λεγόμενα του πρωθυπουργού σχετικά με την καγκελάριο, το Spiegel «διαβάζει» ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ είναι «καλή», όπως γράφει χαρακτηριστικά:
 
«Επί τρεις ώρες ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν ερωτήσεις στην ελληνική τηλεόραση. Συμπέρασμα: Η σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ, καλή. Η εμπιστοσύνη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, μεγάλη. Μια συμφωνία με τους δανειστές, εφικτή. Αν όχι, θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει» γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση, και συνεχίζει:
 
«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές “τραβάνε” ακόμη... Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο παραμένει αισιόδοξος: “Παρά τις δυσκολίες, η πιθανότητα να βγούμε νικητές από τις διαπραγματεύσεις είναι εφικτή”, τόνισε στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Star. “Δεν επιτρέπεται να πανικοβληθούμε τώρα. Όποιος φοβάται, χάνει το παιχνίδι”, τόνισε ο Τσίπρας».
 
Aυτό αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας για το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος που άφησε ανοιχτό ο Πρωθυπουργός, ότι θα μπορούσε «να ακουστεί στα αυτιά των δανειστών ως απειλή».

ΠΗΓΗ: enikos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.