ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που οργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 δύο εκπαιδευτικές δράσεις σε αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειάς της.

Η πρώτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά και τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμωτού η «Κυψέλη» στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Καλινδοίων. Έχει τίτλο «Αρχαία Καλίνδοια: περπατώντας στη στοά του Σεβαστείου» και θα απευθυνθεί διαμορφωμένη σε δύο ηλικιακά επίπεδα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ζαγκλιβερίου με στόχο την γνωριμία των παιδιών της περιοχής με τον αρχαιολογικό χώρο. Με αφορμή το συγκρότημα του Σεβαστείου, η δράση επικεντρώνεται στο θέμα της λατρείας και της δημόσιας ζωής κατά την αρχαιότητα.

Η δεύτερη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ταφικά μνημεία με ζωγραφιές και χρώματα» θα γίνει στον Αρχαιολογικό χώρο του Μακεδονικού Τάφου του Αγίου Αθανασίου.

Πρόκειται για εκπαιδευτική ενημέρωση μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου, για τον τρόπο ζωής και τα έθιμα ταφής στη Αρχαία Μακεδονία διαχρονικά, τους Μακεδονικούς Τάφους γενικότερα και τον συγκεκριμένο Τάφο του Αγίου Αθανασίου ειδικότερα. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα τον συγκεκριμένο τάφο. Το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί θα περιέχει φωτογραφίες από τον ζωγραφικό διάκοσμο και μια περίληψη των κυριοτέρων πληροφοριών σχετικά με τον τάφο.

ΠΗΓΗ: lagadas.gr, thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.