ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ......

Του Θεόδωρου Σαββίδη
   Ανθρώπους που δεν έκαναν την πολιτική επάγγελμα αλλά δουλεύοντας, στάθηκαν στα πόδια τους για να μπορέσουν αργότερα, να καταθέσουν την εμπειρία τους στην πολιτική. 
   Ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, που έχουν βιώσει την πραγματικότητα, που δεν έβαλαν τα πτυχία τους σε γυαλιστερές κορνίζες και έμειναν να τα κοιτάζουν…

    Τέτοιους που δεν περιμένουν το ''στέμμα'' για να μιλήσουν. Αντίθετα, δίνουν από πριν το παρόν. Αντιπολιτεύονται, αποτρέποντας έτσι τη μονοπώληση της εξουσίας ή τουλάχιστον υποδεικνύοντας στους πολίτες έναν άλλο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων.
     Στην Αυτοδιοίκηση, πρέπει να υπάρχει χώρος μόνο για όσους έχουν την τόλμη της αυτοκριτικής. Σε μια εποχή που τα πάντα αναθεωρούνται, που ο σκεπτικισμός κυριαρχεί, η εμμονή σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και παλιές πρακτικές, υπό τη σκέψη του αλάθητου, δεν μπορεί να έχει θέση.
    Ο πολίτης σήμερα, οφείλει να διεκδικήσει και να διαλέξει αιρετούς με θάρρος, με αίσθημα ευθύνης και αν δεν υπάρχουν, οφείλει να τους ''εκπαιδεύσει'' σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Διότι το  θάρρος, προϋποθέτει ακεραιότητα χαρακτήρα, σημαίνει ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Η έλλειψη φόβου, είναι η ψυχική σταθερότητα μπροστά στους κινδύνους και τις δυσχέρειες που μπορεί να προκύψουν.
    Πρώτιστο όμως χαρακτηριστικό, η ευθύνη, η οποία αποτελεί θεμέλιο ελευθερίας, αφού ο υπεύθυνος πολιτικός είναι ο έτοιμος να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, είναι ο ειλικρινής πολιτικός ο ψυχικά και πνευματικά γενναιόδωρος.
      Είναι ο πιστότερος οπαδός της φράσης του Ν. Καζαντζάκη:
''Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω.''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.