ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ‘ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ’… ΤΙ ‘ΠΩΛΗΤΙΚΟΣ’… Ίδια γεύση!

Αποτέλεσμα εικόνας για boylh

Του Θεόδωρου Σαββίδη

Μάρτυρες συνταρακτικών γεγονότων γίνονται οι πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σκάνδαλα… σκάνδαλα… σκάνδαλα.



Τίποτα το καινούργιο σε μια κοινωνία που στηρίζεται πάνω στο ψέμα, στην υποκρισία, στην εκμετάλλευση, στην διαφθορά. Οι όποιες καταγγελίες που τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε στις εφημερίδες (έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο), απλά καταδεικνύουν το πόσο έχει διαβρωθεί ο τόπος σε όλες τις βαθμίδες του, το πόσο νοσεί η κοινωνία, πόσο ανάγκη υπάρχει για έναν άλλο τρόπο ζωής. 

Η κατρακύλα μιας κοινωνίας ξεκινά από τους
ηγέτες. Πιστεύουμε πως η ανικανότητα των πωλητικών που για χρόνια κράτησαν στα χέρια τους τις τύχες αυτού του τόπου, ήταν η βασική αιτία της διαφθοράς της κοινωνίας, της διάβρωσης των ηθικών αξιών, της ατιμωρησίας κολάσιμων πράξεων. Και όταν μιλάμε για ανικανότητα, εννοούμε την αδυναμία να αντιληφθούν οι πωλητικοί σε ποιόν κατήφορο οδηγούσαν τον τόπο και τους πολίτες, με την ελαστική έως παρεξηγήσεως ανοχή που έδειχναν, μπροστά σε πράξεις που θα έπρεπε να έχουν τιμωρηθεί αυστηρά.
  

Όταν οι πωλητικοί μας θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να οικειοποιούνται στελέχη δημόσιο χρήμα, όταν οι ηγέτες επιτρέπουν ην ατιμωρησία, όταν οι πωλητικοί μας καλύπτουν ο ένας τον άλλον, τότε η χαλάρωση των ηθών, η διάβρωση των θεσμών είναι εύκολο να γίνουν.



Όταν ο κατώτερος βλέπει τον ανώτερο, το ίνδαλμα του, το πρότυπο του, να τελεί ελεγχόμενες πράξεις, να επιτρέπει με την αβλεψία του την παρανομία, να κάνει άσωτη ζωή, να καταπατεί τους ανθρώπινους αλλά και τους ηθικούς νόμους, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παρεκκλίνει κι αυτός από τον έντιμο βίο.


Τα αίτια της σήψης, της διαφθοράς, της διάβρωσης, δεν είναι αποτέλεσμα μιας δραστηριότητας ενός ανθρώπου, αλλά συλλογική τακτική ενός συστήματος.

Κι αυτό το σύστημα, για να επιβάλει την πωλητική του, πρέπει να είναι πολύ δυνατό.


Γι’ αυτό η εξυγίανση της κοινωνίας μας πρέπει να ξεκινήσει από τους πολιτικούς μας και μετά να γίνουν παρεμβάσεις στις κατώτερες βαθμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.