ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο ΧΥΤΑ που μολύνει το περιβάλλον

Αποτέλεσμα εικόνας για χυτα μαυροράχης λαγκαδα

Στο σχέδιο Συμμόρφωσης για την επίλυση των προβλημάτων του ΧΥΤΑ Β.Δ. Τομέα Π.Ε. Θεσσαλονίκης (ΧΥΤΑ Μαυροράχης), στις 01-09-2015, ο ΦοΣΔΑ που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ, αναλαμβάνει την υποχρέωση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων για τη διαχείριση των στραγγισμάτων, των αναγκαίων μέτρων για την ορθολογικότερη διαχείριση του βιοαερίου και την εξασφάλιση χώματος επικάλυψης κατάλληλων προδιαγραφών από αδειοδοτημένους θαλάμους.





Ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2008. Τα κυριότερα λειτουργικά προβλήματα του ΧΥΤΑ από τον οποίο δημιουργείται ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και οι ενοχλήσεις στους κατοίκους της περιοχής - γεγονότα που αναγνωρίζονται στο Σχέδιο Συμμόρφωσης - δεν επιλύθηκαν!!!

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασμού επιβάλλει πρόστιμα και δεν χορηγεί την απαραίτητη άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα, να μολύνει το περιβάλλον και να ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής και να δέχεται απορρίμματα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέχεται την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Ο Δήμος Λαγκαδά κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που εκδικάζεται στις 25-11-2015, και επιφυλλάσεται να καταθέσει αναγνωριστική αγωγή.

Από πληροφορίες μας, δημότες του Δήμου Λαγκαδά πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ, της λειτουργίας του χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας του ενημερώνοντας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.