ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Άνθρωποι και κατοικίδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνθρωποι και κατοικίδια

Για χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος βάσισε την εξέλιξή του, και σε πολλές περιπτώσεις την επιβίωσή του, στην βοήθεια που του πρόσφεραν τα κατοικίδια ζώα.

Χωρίς τη δική τους συμβολή και θυσία, σίγουρα, δεν θα είχε καταφέρει μόνος του τόσα πολλά. Ειδικά σε εποχές που η τεχνολογία ήταν ελάχιστη, η καθημερινότητα του ανθρώπου ήταν άρρηκτα συνυφασμένη με τα ζώα που τον συντρόφευαν.
Το γαϊδουράκι, οι κατσίκες, οι κότες, όλα μοιράζονταν την ζωή τους με αυτή του αγρότη ή του τσοπάνη. Πρόσφεραν τη δύναμή τους, τα προϊόντα τους, το ίδιο τους το σώμα.
Τα πράγματα βεβαίως άλλαξαν. Ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από την φύση, οι μηχανές κυρίευσαν τη ζωή μας, ο δρόμος του χώρισε αρκετά, από αυτή τον ζώων.
Βεβαίως το σκυλί παρέμεινε πιστός σύντροφος, μόνιμος συνοδοιπόρος και ανυπέρβλητη σχέση. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το μοναδικό δέσιμο δύο διαφορετικών όντων.
Ο άνθρωπος θα πρέπει να μην ξεχνάει το τι οφείλει στα ζώα. Θα πρέπει να τα σέβεται, ακόμα και αν δεν τα αγαπάει. Θα πρέπει να τα  προστατεύει, ακόμα και αν δεν του ανήκουν.
Για δε το σκυλί, του οφείλει μια θέση στην καρδιά του , μιας και δικαιωματικά του αξίζει.

stardogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.