ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ


Προσπαθώντας κανείς να αναλύσει τι συμβαίνει ή τι έχει συμβεί στην παράταξη του τέως Δημάρχου μέσα στους 42 περίπου μήνες που διήρκεσε η θητεία του, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφασίσει το πώς θα σχολιάσει το φαινόμενο. Μια τέως μεγάλη παράταξη που πέρασε από συμπληγάδες και τώρα έχει μείνει ένα θλιβερό απόκομμα, δεν ξέρεις πώς να το προσεγγίσεις. Είναι δύσκολο να γράφεις επικήδειους για μια παράταξη με το οποίο ίσως να σε έδενε ένας πολιτικός ή συναισθηματικός δεσμός.





Είναι ψυχοφθόρο και μπορεί να συγκλονίσει κάθε προσωπικότητα το αίσθημα της απομόνωσης, της μη εκπροσώπησης, που σημαίνει ότι όλο και λιγότεροι μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις και επιθυμίες για τον τόπο.Σε κάνει να αναρωτιέσαι έντονα μήπως εσύ ο ίδιος δεν έχεις καταλάβει κάτι καλά,μήπως έχεις μείνει πίσω, μήπως έχεις παραπλανηθεί και έχεις χάσει τα νέα δεδομένα.
Μήπως οι εποχές δεν σηκώνουν την ιδεολογία σου? Αλλά και πάλι είναι άτολμο να δίνεις μάχες σε ήρεμες περιόδους, ενώ όταν υπάρχει ταραχή να περιμένεις να γίνει το μεγάλο μπαμ, να απέχεις και μετά να προσπαθείς να ξαναμπείς στα πράγματα. Αυτή η πάγια συνήθεια ελιτιστών ή άτολμων ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι πολύ τέλειοι για να ανακατευτούν με την «πλέμπα»κάποια στιγμή πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα μαγικό ραβδί και να γίνει μεμιάς το ποίμνιο τους, χωρίς να έχουν ιδρώσει να υπερασπιστούν το δίκαιο τους.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει με πολλά στελέχη του δημοτικού σχηματισμού του τέως Δημάρχου που είτε κατευθύνονται προς νέο φιλόξενο σχηματισμό ή κάνουν αφωνία περιμένοντας… κάτι. Δέχτηκαν να δεθούν στο άρμα του τέως Δημάρχου. Παρέδωσαν έτσι βορρά σε ένα αλαζόνα,αχόρταγο, βερμπαλιστή ξερόλα την εξουσία. Ο καιροσκοπισμός του, τους οδήγησε, σήμερα, και πολλές φορές ακόμα να ''παρελαύνουν'' στο Δικαστικό Μέγαρο Εκλιπαρεί να τον βοηθήσουν(!)  αυτοί που εξαιτίας του, σύρονται στα δικαστήρια, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και όσους άφησε απλήρωτους.

Νομίζω ότι είναι εμφανές που πήγε το πράγμα. Εκτός αν μιλάμε για ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν ούτε ένα βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό (όπου βραχύ λίγες ώρες)και δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Αμαχητί έπεσαν κάνοντας σαφές ότι κάποιοι τους κράταγαν από τα αχαμνά.

Για κάποιο περίεργο λόγο η πρώην δημοτική Αρχή πίστεψε και πιστεύει ότι αυτή η παράταξη μπορεί να νεκραναστηθεί. Για κάποιον περίεργο λόγο επίσης έχει ακόμα στο πλευρό του τέως Δημάρχου στελέχη που πιστεύουν το ίδιο. Τα πράγματα είναι απλά, για να τον σχηματισμό του  τέως Δημάρχου, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ούτε μέσα από συνελεύσεις, ούτε μέσα από ξεκατινιάσματα. Ο κύκλος έκλεισε με ευθύνη όλων. Οι ευθύνες των στελεχών της τέως διοίκησης είναι τεράστιες. Δεν μίλησαν και εξακολουθούν να το παίζουν αθώες περιστερές.Δεν διέβλεψαν τον κίνδυνο? Τότε είναι ανίκανοι και δεν πρέπει να ξανασχοληθούν με την πολιτική. Τον διέβλεψαν αλλά θεώρησαν ότι έτσι διασφαλίζεται η δική της σωτηρία και έκαναν τα παγώνια περιμένοντας την επόμενη μέρα της επόμενης μέρας.Τότε είναι πολιτικοί εγκληματίες. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Πριν λοιπόν ο οποιοδήποτε αναζητήσει την ψήφο σας καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του και να δει αν και αυτός μιλώντας, ή σιωπώντας πράττοντας ή μένοντας άπραγος οδήγησε στα σημερινά και στα αυριανά αδιέξοδα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι με μνήμη, η αναβάπτιση θα είναι πολύ δύσκολη όποιο κουστουμάκι και να φορέσουν… «οι δημοσωτήρες» μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.