ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Πάμε για χειρότερα, εκτός κι αν αλλάξουμε μυαλά...

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάμε για χειρότερα,

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση της οικονομίας των Δήμων, καθώς τα προβλήματα διογκώνονται συνεχώς, το οικονομικό κλίμα επιδεινώνεται σε όλα τα μέτωπα και οι δημοτικές αρχές δείχνουν να περιμένουν εγκλωβισμένες στα αδιέξοδα που καλείται να αντιμετωπίσουν, παρουσιάζοντας σαφή δείγματα αδυναμίας και αδράνειας. 
Είναι πασίδηλο ότι, παρά τις συνεχείς πιέσεις, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ανοιχτά θέματα της οικονομίας, όπως είναι το εργασιακό, η γραφειοκρατία, τα χρέη και τα ελλείμματα. 
Οι Δήμαρχοι πρέπει να αναλάβουν ορισμένες πρωτοβουλίες, αποσκοπώντας να κινητοποιήσουν τα οικονομικά επιτελεία, πιεζόμενοι από το αρνητικό κλίμα που ήδη έχει δημιουργηθεί, αλλά και τους ενδοπαραταξιακούς τριγμούς και την εντεινόμενη κριτική κορυφαίων στελεχών για το έργο των δημοτικών αρχών. 
Την ίδια στιγμή, κάποιοι δημότες πιέζουν για να υπάρξουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα. Δημιουργείται η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι οι δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα συντονισμού και παραγωγικότητας. 
Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται σοβαρή επιδείνωση της εικόνας της λειτουργίας των Δήμων, που οφείλεται κατά κόρον στην αδυναμία και στην ανεπάρκεια των στελεχών των δημοτικών αρχών να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του δημότη.
Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνονται ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα, ασυνεννοησία, ατολμία και απουσία συγκροτημένων πολιτικών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μείζονα θέματα  επιχειρείται να προσεγγιστούν σπασμωδικά και συγκεκαλυμμένα, με αποτέλεσμα αφενός να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και αφετέρου να δημιουργείται χάσμα με την κοινωνία και αντιπαράθεση. 
Τα φαινόμενα αυτά επιβαρύνουν το κλίμα συνολικά στην οικονομία και κυρίως δυσχεραίνουν την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την προώθηση των σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζεται η οικονομία του τόπου. 
Είναι προφανές ότι τα οικονομικά επιτελεία των Δήμων ΄χουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ πιεστική κατάσταση. Και επίσης είναι προφανές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο χάσιμο χρόνου ή για ημίμετρα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν την καρδιά των προβλημάτων.
Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.