ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η απόφαση για την τοποθέτηση των ΙΔΑΧ ΔΕ


Εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, βάσει της οποίας έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί στις νέες τους θέσεις οι 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιγράφεται στην υπουργική απόφαση, ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι 45 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι μετά την υπουργική απόφαση θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλίος, ενώ οι πίνακες με τους υπαλλήλους θα σταλούν στο ΑΣΕΠ που θα τους αξιολογήσει και θα κρίνει που θα μετακινηθούν.

Στην αξιολόγηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα, θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στους φακέλους και θα λαμβάνονται υπόψη γραπτό τεστ δεξιοτήτων (σ.σ.: ακόμη και η συνέντευξη), η προτίμηση του αιτούντος, η συνάφεια του αντικειμένου της προηγούμενης και της νέας θέσης, η εντοπιότητα και η χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας από το νέο τόπο εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία, τα εκπαιδευτικά προσόντα αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Να σημειωθεί πως για τους ΥΕ υπαλλήλους δε θα υπάρξει γραπτό τεστ, ενώ με διαφορετικό «παρανομαστή» θα κριθούν υπάλληλοι με χρόνια προϋπηρεσίας από εκείνους που εισήλθαν πρόσφατα στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.