ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Βαρνάβας: Τα χιόνια δοκιμάζουν τους κατοίκους, ο Δ. Μαραθώνα τα νεύρα τους


Η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα είναι ένας ωραίος τόπος για να μένουν 11 οικογένειας, δύσκολος όμως για να ζουν. Και αυτό, διότι επί οκτώ συναπτά έτη, και οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές και η νυν, του Ιορδάνη Λοΐζου, αδιαφορούν και δε δίνουν λύση στο πρόβλημα της προσβασιμότητας στα σπίτια τους, που επιδεινώνεται με την πρώτη κακοκαιρία.

Από το 2005, και παρά το ότι οι ίδιες έχουν προτείνει «στον τότε πρόεδρο της κοινότητας και το κοινοτικό συμβούλιο προσφέροντας με δικό τους κόστος ΔΩΡΕΑΝ για την κοινότητα την ειδική μελέτη κατασκευής του αγροτικού αυτού δρόμου. που οδηγεί στην θέση Χατζήθια & Τρέπε Αγ. Παρασκευής Βαρνάβα», μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε.

«Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια σοβαρά προβλήματα, από την αδυναμία διέλευσης οχημάτων και πεζών, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπου οι νεροφαγιές, οι αναρίθμητες λακκούβες, οι λάσπες και τα χιόνια δοκιμάζουν συνεχώς την υπομονή μας, καθιστώντας την διέλευση σχεδόν αδύνατη (όπως κυκλοφορία ασθενοφόρου, οχημάτων οδικής βοήθειας και βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων και πετρελαίου θέρμανσης) αλλά και των αυτοκινήτων μας που καταστρέφονται. Παρακαλούμε λοιπόν και εσάς σαν νέα δημοτική αρχή, να μας ενημερώσετε έγγραφα για το τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος των οικογενειών μας. Προς τούτο θα θεωρούσαμε γόνιμη την επίσκεψη αρμοδίου οργάνου για κατόπτευση-εξέταση των ανωτέρω μαζί μας», αναφέρει σε email που απέστειλε ένας από τους μόνιμους κατοίκους Βαρνάβα, Μ. Αποστολόπουλος.



Σχετική αλληλογραφία του 2011 με το Δήμο Μαραθώνα

From: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ [mailto:map@otenet.gr]
Sent: Tuesday, February 22, 2011 6:50 PM
To: ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ (dsmarath@otenet.gr); ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ (info@marathon.gr)
Subject: Αφορά έγγραφο κατοίκων με Αρ. πρωτ. 3424/7.12.09 για ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Χατζήθια Βαρνάβα.

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. ΤΣΙΡΚΑ ΣΤΕΡΓΙΟ, και τους
Αντιδημάρχους κα ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ και κο ΣΤΑΜΟ ΧΡΗΣΤΟ.
Πρόεδρο τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα κ. Τσιμίνη Παν.
Κοιν: Δήμαρχο Μαραθώνα κ. ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ.

ΘΕΜΑ: Αφορά έγγραφο κατοίκων με Αρ. πρωτ. 3424/7.12.09 για ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Χατζήθια Βαρνάβα.

Οι 11 οικογένειες κάτοικων στις 7/12/09 υπέβαλαν έγγραφο αίτημα με αρ. πρωτ. 3424 στον τότε πρόεδρο της κοινότητας και το κοινοτικό συμβούλιο προσφέροντας με δικό τους κόστος ΔΩΡΕΑΝ για την κοινότητα την ειδική μελέτη κατασκευής του αγροτικού αυτού δρόμου. που οδηγεί στην θέση Χατζήθια & Τρέπε Αγ. Παρασκευής Βαρνάβα.

Παρά τις δεσμεύσεις για ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου ΧΩΜΑΤΌΔΡΟΜΟΥ από τον προηγούμενο Κοινοτάρχη αυτός τελικά ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ μας ΑΓΝΟΗΣΕ.

Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια σοβαρά προβλήματα, από την αδυναμία διέλευσης οχημάτων και πεζών, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπου οι νεροφαγιές, οι αναρίθμητες λακκούβες, οι λάσπες και τα χιόνια δοκιμάζουν συνεχώς την υπομονή μας, καθιστώντας την διέλευση σχεδόν αδύνατη (όπως κυκλοφορία ασθενοφόρου, οχημάτων οδικής βοήθειας και βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων και πετρελαίου θέρμανσης) αλλά και των αυτοκινήτων μας που καταστρέφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν και εσάς σαν νέα δημοτική αρχή, να μας ενημερώσετε έγγραφα για το τι προτίθεστε να κάνετε και πότε για  την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος των οικογενειών μας. Προς τούτο θα θεωρούσαμε γόνιμη την επίσκεψη αρμοδίου οργάνου για κατόπτευση-εξέταση  των ανωτέρω μαζί μας.

Με τιμή

Μ. Αποστολόπουλος

Μόνιμος κάτοικος Βαρνάβα
From: DIMOS MARATHONA [mailto:info@marathon.gr]
Sent: Thursday, May 05, 2011 3:09 PM
To: “Μιχάλη Αποστολόπουλο”

Subject: RE: ΕΛΕΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ – 11 Οικογένειες του Βαρνάβα έχουν αγανακτήσει δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους !

Αγαπητέ κε Αποστολόπουλε,

Το ηλεκτρονικό σας μήνυμα έλαβε τον αρ. πρωτ.9804, χρεωμένο στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνος.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

Γραφείο Δημάρχου Δήμου Μαραθώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.