ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ 30.000 ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ Ο Νίκος Κούρκουλος δίνει ζωή>Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο

Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Νίκου Κούρκουλου, το Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις, που φέρει το όνομά του, «ανοίγει αυλαία».
Ενα κέντρο που έρχεται να θεραπεύσει μακροχρόνιες παθογένειες της δημόσιας υγείας στην ιατρική φροντίδα των καρκινοπαθών, καθώς οι ασθενείς του πλέον θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

«Οπλο» κατά του καρκίνου το Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας

Οι ασθενείς του θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα

«Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή», είχε πει για τον Νίκο Κούρκουλο, η Μαριάννα Λάτση μιλώντας για τη δωρεά της με την οποία η Ελλάδα αποκτά το πρώτο εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο για τους καρκινοπαθείς. «Στη μνήμη του Νίκου -όπως η κ. Λάτση είχε σημειώσει- και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα».

Με τη δωρεά, το πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ αναβαθμίστηκε κτιριακά, ο εξοπλισμός του ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας που βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 4 και Παράσχου κοντά στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, προσεγγίζει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς έχει αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Στεγάζεται σε κτίριο με εμβαδόν 3.650 τ.μ. που αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια. Διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και έχει δυναμικότητα 45 κλινών.

    26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και
    19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.


Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Αγιος Σάββας» και στεγάζει τα Τμήματα:

    Βραχείας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα
    Βραχείας Νοσηλείας Παθολογικού Τομέα
    Μονάδα Επεμβάσεων Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού και
    Μέρος του Τμήματος Ακτινοθεραπείας.

Στο Κέντρο λειτουργούν, επίσης, όλα τα απαραίτητα τμήματα για τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών του Χειρουργικού Τομέα και την αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τομέα. Θα παρέχει Ακτινοδιαγνωστικές και Βιοπαθολογικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικής ογκολογικών ασθενών.


Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η λειτουργία κέντρου ημερήσιας νοσηλείας μειώνει σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας. Παράλληλα, θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας», αφού θα απελευθερωθούν χειρουργικές αίθουσες για άλλες επεμβάσεις μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των εσωτερικών ασθενών.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.