ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζει να προκαλεί ο Χαρδούβελης-Θέλει εξάμηνη παράταση του Μνημονίου



Να συνεργαστεί με τους ευρωπαίους εταίρους και να συμφωνήσει σε μια εξάμηνη παράταση του προγράμματος, αν εκλεγεί, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα. 

Παράλληλα, απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και για την προοπτική εξόδου από το πρόγραμμα στήριξης.
Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει την έλλειψη μετρητών με την έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους που θα καλυπτόταν από τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και μέσω της άντλησης χρημάτων από το δημόσιο αποθεματικό.
Προειδοποίησε ότι η αποπληρωμή του χρέους του Μάρτιου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. «Απευθύνω προειδοποίηση, επειδή υπάρχει εφησυχασμός για το πώς θα συγκεντρωθούν τα κεφάλαια για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και αυτός ο εφησυχασμός δεν δικαιολογείται» είπε στους Financial Times. 
Ξεκαθάρισε δε πως η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες» κατά την ανάληψη των καθηκόντων της. «Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό και τα χρήματα δεν είναι εκεί» είπε.



ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.