ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Κυνικός και το ασκητήριο του Βούδα της Ραφήνας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Προχθές, μίλησε το «παιδί»! Το εθναρχόπουλο!

Ο ξαπλωτός βούδας της Ραφήνας, ο πολιτικός γκουρού, που έχει απομονωθεί στο ασκηταριό του και παρακολουθεί με περισυλλογή τη ματαιότητα των εγκοσμίων και της βουλής, που από τον καιρό που αποσύρθηκε εκείνος, έχασε την λάμψη και το επίπεδο της, άνοιξε επιτέλους το στόμα του!

Έχετε ακούσει ποτέ κλανιά ελέφαντα στην ησυχία της νυκτερινής σαβάνας; Αν δεν έχετε, τότε δε μπορείτε να συγκρίνετε τον θόρυβο που προκάλεσε εκείνος, με τις δηλώσεις εκλογικής στήριξης στον Σαμαρά, στα μνημόνια και στην κατοχή της χώρας. Επευφημούμενος, μάλιστα, για τη δημόσια στήριξη του σε αυτόν, που οι ίδιοι αποδοκιμάζουν ως προδότη και καταστροφέα! Και ενώ υποστηρίζει την ίδια πολιτική με τον Σαμαρά, αυτόν τον επευφημούν ως σωτήρα!! Παιδιά, τα χάπια με τη σέσουλα! Ένα-ένα, δεν σας πιάνουν!

Αυτός, λοιπόν, ένας «γαλαζοαίματος» της υψηλής πολιτικής σχολής του θείου του, δεν συναγελάζεται ποτέ με τα πλήθη των άθλιων και διαπλεκόμενων βολευτών, της μιας, άντε των δύο εκλογικών θητειών. Τους παρατρεχάμενους, δηλαδή. Η βουλευτική πλέμπα, τον βλέπει μόνο, όταν πηγαίνει στο κυνοβούλιο, όπου ψηφίζονται μνημόνια και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να φωνάξει:

«Ναι σε όλα»! Και να προσθέσει αμέσως μετά: «Διπλή πίτα και με τζατζίκι!», μη τυχόν και γίνει κάνα λάθος και του φέρουν μονό!

Και όμως, αυτός, που όλοι κρέμονται από τα χείλη του, ταπεινός ων, κάθεται πίσω-πίσω, δίπλα στο παραπόρτι. Σε ένα σκαμνάκι, που ζήτησε και του έβαλαν εκεί, για να μπορεί να ξεκουράζει το σώμα του και για να μην τραβάει την προσοχή.

Τον υπόλοιπο χρόνο, λίγοι εκλεκτοί «προσκυνητές» και ευλαβείς βουλευτές, έχουν πρόσβαση στο ασκητήριο του, όπου διαλογίζεται για την κάθαρση από τα παλαιά αμαρτήματα. Μέσα στην απόλυτη σιωπή, που τη διακόπτουν μόνο ήχοι μασελών και μαχαιροπήρουνων. Πηγαίνουν εκεί, με γιουβέτσια ανά χείρας,  με γαρδούμπες και με κοκορέτσια, προσφορά στον ασκητή της μάσας, στον Κωνσταντίνο Β΄, τον μέγα ξεκοκαλιστή. Αφού τον λιβανίσουν πρώτα, του διηγούνται έπειτα τα νέα του μάταιου κόσμου και λαμβάνουν ως αντίδωρο συμβουλές και νουθεσίες από το στόμα του. Οδηγίες για το ξεκοκάλισμα της προβατίνας, ή για το καλό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριτζόλας, για να τις μεταφέρουν στους πιστούς του. Στο μεταξύ, φιλοτεχνείται και η «αγιογραφία» του, ενώ έχουν αποσταλεί και «πρόδρομοι» για να προετοιμάσουν την «Δευτέρα Παρουσία» του.

Διότι, γνωρίζει βαθιά μέσα του, πως είναι η ελπίδα των πολλών, που περιμένουν για να τους σώσει! Έτσι, υπομένει καρτερικά τη μοναξιά του, στο τραπέζι με τα αρνίσια κεφαλάκια και με τα παϊδάκια, περιμένοντας να τον φωνάξουν επιτέλους από την πρεσβεία, πως τώρα τον χρειάζεται η χώρα! Είναι, άλλωστε, κάτι σαν οικογενειακό πεπρωμένο, να σώζουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της, ερχόμενοι από κάποιον τόπο εξορίας. Ο θείος από το Παρίσι και ο ανεψιός από την Ραφήνα, όπου αυτοεξορίστηκε ώστε να διαλογιστεί! Θα εγγυηθεί τότε τις μερίδες και όλοι θα ησυχάσουν γύρω από την τάβλα με το ψητό γουρουνόπουλο! Αυτό ονομάζεται και «επιστροφή πολιτικής ομαλότητας»! Καθώς, ως γνωστόν, όσοι τρώνε δε μιλάνε!

Και η χοληστερίνη; Κάποιοι λένε, πως για αυτό έκανε την Νατάσα γιατρό, για να του παίρνει την πίεση, μην πάθει και τίποτα από την πολλή άσκηση!

 Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.