ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Tα βρήκαν! Λύση με επιμήκυνση του χρέους και χαμηλότερο πλεόνασμα

Η αίσθηση ότι τα έχουν βρει στο παρασκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές αλλά και την Μέρκελ είναι διάχυτη. Έμμεσα το επιβεβαίωσε και ο Ολι Ρεν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρέους. Σ΄αυτό θα προστεθεί και η ανοχή της καγκελαρίας για χαμηλότερο πλεόνασμα στους προυπολογισμούς.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ολι Ρεν, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός κουρέματος του χρέους της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι η καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής ρύθμισης. Δεν θα υπάρξει ένα παραδοσιακό κούρεμα χρέους. Εκτιμώ πως οι χώρες της ευρωζώνης θα προτιμήσουν να αναζητήσουν τρόπους και μέσα για να βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους, μέσω της επιμήκυνσης της ωρίμανσης των δανείων».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός Grexit, o κ.Ρεν σημειώνει πως «η ευρωζώνη είναι, αυτήν την φορά, καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει πιθανές αναταράξεις που θα προέλθουν από την Ελλάδα αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ολα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας υποστηρίζουν την παραμονή της στην ευρωζώνη και καλώ τους επενδυτές να διαχωρίσουν την οικονομική πραγματικότητα από τον πολιτικό θόρυβο».

Λέγοντας πως όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στηρίζουν τη συμμετοχή στο ευρώ, ο κ. Ρεν ζήτησε από τους ξένους πολίτες και επενδυτές να ξεχωρίσουν τον πολιτικό θόρυβο από την οικονομική πραγματικότητα. Ο κ. Ρεν προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια επανάληψη του 2012, όταν το πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε δίδυμες εκλογές μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, σε αναστολή του προγράμματος διάσωσης και σε σπέκουλα περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.