ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Στο Λαγκαδά η πρώτη γιορτή αρωματικών φυτών

Η 1η Γιορτή Αρωματικών φυτών θα πραγματοποιηθεί στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το διήμερο 11 και 12 Μαΐου 2015 (Δευτέρα και Τρίτη).
Η εκδήλωση που οργανώνεται από την συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης-ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ και του Πρότυπου Φυτώριου BIOHERBAL, θα διεξαχθεί από 10.00 έως 14.00, στο φυτώριο BioHerbal (έναντι LIDL).
«Τα βότανα στην ζωή μας», με τις γιορταστικές Μαγιάτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: περιήγηση στο χώρο των φυτών, παραγωγή σαπουνιών, μαγειρεύοντας ... καλλυντικά, παραγωγή βοτανόλαδων, γνωριμία με τα βότανα, παραγωγή κεραλοιφών, εφαρμογές … σε «παγωμένα» βότανα, καλλιέργεια αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών και εμπορικές ευκαιρίες…

Σιγά-σιγά καθιερώνονται στην ζωή μας οι «Γιορτές Μαγιού» με ποικίλες εκδηλώσεις από κάθε φορέα και τόπο, αλλά με ιδιαίτερη χαρά εντοπίσαμε από τις πολλές γιορτές, αυτήν «1η Γιορτή Αρωματικών Φυτών» διότι πετυχαίνει το άνοιγμα μιας επιχείρησης του ιδιωτικού τομέα (Φυτώρια BIOHERB) στο ευρύτερο κοινό, σε συνεργασία με μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ), με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την κοινωνική ωφέλεια, χωρίς εκχρηματισμένες διαδικασίες, σε μια κοινωνία που κατάντησε να δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο «χρήμα». 

Μάλιστα η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ καταγράφει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεχή προσφορά σε όλους, με σειρά ενημερωτικών δραστηριοτήτων σε πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα, σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο με την νέα δομή του νόμου 4019/2011, τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι το κοινωνικό σύνολο, ως περιβάλλον των ΚοινΣΕπ,  δεν γνωρίζει επαρκώς τις νέες αυτές δομές των ΚοινΣΕπ. Αλλα ούτε και τα ίδια τα μέλη των ΚοινΣΕπ έχουν διερευνήσει επαρκώς τις δυνατότητες των νέων αυτών εργαλείων κοινωνικής & επιχειρηματικής δράσης. Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, ότι σε περιοχή ασαφειών και θαμπών ιδεολογικών χώρων, δεν μπορούν να παρεισφρήσουν κακόβουλοι άνθρωποι με πρόθεση να ιδιοποιηθούν σχήματα, ιδέες και δομές, όχι για κοινωνικό, αλλά για ιδιωτικό όφελος, καταστρέφοντας την θετική εικόνα των ανθρώπων στην Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία.

Η ιδέα και η εφαρμογή της «1ης Γιορτής Αρωματικών Φυτών», στις 11 και 12 Μαΐου 2015, στα φυτώρια BIOHERB (έναντι LIDL, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης), από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, με συνεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις και εργαστήρια, φέρνει τα βότανα πιο κοντά στην ζωή μας, αλλά φέρνει και τους ανθρώπους ποιο κοντά, και μάλιστα χωρίς υποχρεωτικά εκχρηματισμένες «προσφορές».

Πληροφορίες: BIOHERBAL-2394110384, ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ-6976855676

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.