ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Κρίσιμη η συνεδρίαση του Euro Working Group για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Αποτέλεσμα εικόνας για euro working group

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε πολλά επίπεδα. 
Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει αποτίμηση  της προόδου του ελληνικού προγράμματος, μετά και την ψήφιση των τελευταίων τροπολογιών, και ήδη καταρτίζονται δύο κείμενα: η έκθεση συμμόρφωσης και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ενόψει της επόμενης αξιολόγησης τον Οκτώβριο.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι  θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός, αλλά και την παροχή εκ  νέου της φθηνότερης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ.
Είναι σημαντικό ότι προς το παρόν δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά είναι η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development,  η μεταβίβαση του υπολοίπου 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις θωρακισμένοι απέναντι σε μηνύσεις και αγωγές.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, αν δεν υπάρξει κάποια εγγύηση από την ελληνική πλευρά ότι τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ θα προστατευτούν, τίθεται και σε κίνδυνο η εκταμίευση.

athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.