ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κατά πληροφορίες, εντός της εβδομάδας ενημερώνονται τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Λαγκαδά της κατάργησης του Ν.2539/1997 που αφορά τά τέλη 2% και 5%επι των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, με απόφαση του Περιφερειάρχη, απειλούνται να παυθούν από τα καθήκοντα τους ο νυν Δήμαρχος Λαγκαδά που ήταν ο εισηγητής της παράνομης απόφασης (από 1-1-2011 Δημοτικός Σύμβουλος) ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαγκαδά, τέσσερις (4) νεοεκλεγέντες σύμβουλοι της παράταξης του νυν Δημάρχου και μία (1) Πρόεδρος κοινότητος της αντιπολίτευσης.

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει ότι όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου.

Ακόμη ο Κώδικας προβλέπει ότι σε περίπτωση αφ’ ότου κενώθηκε η θέση του Δημάρχου, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του συμβουλίου του συνδυασμού αυτού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες σταυρούς προτιμήσεως και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος, κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.