ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Hθικοί αυτουργοί οι πολιτικοί για όσα θα γίνουν στη χώρα!


Όπως έχουν καταλάβει πια όλοι, κανένας πολιτικός δεν έχει ευθύνη για τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου και της Siemens. Επίσης, η χώρα χρεοκόπησε και –αν και είναι παγκόσμια πρωτοτυπία- κανένας πολιτικός δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό. Ας δούμε, όμως, λίγο τη συνέχεια:
Ας δεχτούμε πως ο λαός δεν αντιδρά, δεν ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό...
και όλοι συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους. Λίγους μήνες μετά, ένας πολιτικός πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι άγνωστοι; Μπορεί να είναι άνθρωποι που αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να αποδώσουν δικαιοσύνη ή μπορεί να είναι κάποιοι απελπισμένοι και καταχρεωμένοι πολίτες που αποφάσισαν –πριν αυτοκτονήσουν ή μπουν στη φυλακή- να πάρουν και κάποιον άλλον μαζί τους.

Ο πολιτικός που δολοφονήθηκε ήταν αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Αφού δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν πολιτικό, είναι όλοι τους αθώοι. Άρα, όλοι ένοχοι.

Ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για μια τέτοια δολοφονία; Αν οι δράστες συλληφθούν, σίγουρα το δικαστήριο θα τους δικάσει και θα τους καταδικάσει. Ποιος θα είναι, όμως, ο ηθικός αυτουργός; Ο ηθικός αυτουργός θα είναι οι πολιτικοί που δεν τόλμησαν να αποδώσουν τις ευθύνες για τα σκάνδαλα και τη χρεοκοπία της χώρας στους συναδέλφους τους. Με αυτόν τον τρόπο, στοχοποίησαν όλους τους πολιτικούς της χώρας.

Κανείς δεν τόλμησε να πει πως για την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη –και σε άλλους πολιτικούς- υπεύθυνοι είναι οι συνάδελφοί τους, αλλά και οι ίδιοι που αποδέχονται την ατιμωρησία των συναδέλφων τους. Χρεοκόπησε η χώρα και δεν φταίει ούτε ένας πολιτικός; Άρα, φταίνε όλοι.

Δεν μου κάνει εντύπωση που όλα τα αδικήματα των πολιτικών παραγράφονται. Αν ένας πολιτικός δικαστεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση, θα πάρει μαζί του και άλλους. Όλοι τους έχουν στοιχεία για κάποιους άλλους συναδέλφους τους. Οπότε, αν «φύγει» ένας, έχει ξηλωθεί όλο το πολιτικό σύστημα.

Έχω γείτονα έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που το όνομά του ακούγεται πολύ το τελευταίο διάστημα και γίνεται λόγος για τον τρόπο που απέκτησε την τεράστια περιουσία του. Τον βλέπω στον περίπατο και δεν μου μοιάζει καθόλου προβληματισμένος. Είναι ολοφάνερο πως έχει στοιχεία για να πάρει μαζί του όχι μόνο τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και όλους τους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά πως μπορεί να βγάλει από τον τάφο τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον στήσει στο εδώλιο.

Από την στιγμή που η ατιμωρησία δεν ισχύει για όλους τους Έλληνες, είναι προφανές πως η ατιμωρησία των πολιτικών –σε συνδυασμό με τη χρεοκοπία- θα δημιουργήσει μεγάλη ανωμαλία. Είναι δύσκολο –έως αδύνατο- να αποδεχτεί κάποιος πολίτης πως είναι αδίκημα να μην πληρώνει ΦΠΑ ή να κάνει μια ληστεία, όταν ξέρει πως οι πολιτικοί έκλεψαν δισεκατομμύρια και σουλατσάρουν ελεύθεροι, άνετοι και περήφανοι. Όταν οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους, δεν ισχύουν για κανέναν.

Οι πολιτικοί χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα καταργούν τη δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί αποενοχοποίησαν την κλοπή – ουσιαστικά την νομιμοποίησαν. Από τη διαφθορά περνάμε στην απόλυτη ανομία.

Τα εγκλήματα και τα αδικήματα από εδώ και πέρα θα έχουν ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς. Μια χρεοκοπημένη χώρα συνεχίζει να υπάρχει. Μια χώρα χωρίς δικαιοσύνη δεν έχει καμία ελπίδα.


http://pitsirikos.net/
Αναρτήθηκε από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.