ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Όταν τα φρούτα φέρνουν φρουτάκια...

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προειδοποιεί ότι κάτι κακό υπάρχει κάπου εκεί στο βάθος και δεν θα αφήσει ποτέ την Ελλάδα να πέσει πάνω του, προετοιμάζει το έδαφος για να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Το απέδειξε ευθύς εξ αρχής, μόλις ανέλαβε την εξουσία, εκείνη την αποφράδα ημέρα του 2009.
*Έφτιαχνε έναν ψεύτικο αισιόδοξο και πλεονασματικό προϋπολογισμό, και την ίδια ώρα συζητούσε με τον Ντομινίκ Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.
*Έβαζε το πιστόλι στο τραπέζι, για να απειλήσει δήθεν τους εκβιαστές της ελληνικής οικονομίας και να μην ποντάρουν στη χειραγώγησή της, αλλά η κάνη του πιστολιού έβλεπε στον κρόταφο της ελληνικής κοινωνίας.
*Διαβεβαίωνε, στη μετά Καστελόριζο εποχή, ότι θα γίνουν κάποιες απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στη διοίκηση, οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν κάπως τον κόσμο για μόλις τρία χρόνια, και στην ουσία ετοίμαζε τα νέα δεσμά της χώρας για τουλάχιστον τριάντα.
*Ορκιζόταν, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου ότι τέρμα, δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, φόροι, απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, μα από τον επόμενο κιόλας μήνα η μια καταιγίδα ερχόταν μετά την άλλη.
*Διατράνωνε πως ουδέποτε πρόκειται να παραχωρήσει ελληνική γη ή περιουσία του δημοσίου στις δάνειες δυνάμεις, προαναγγέλλοντας μάλιστα και συνταγματική κατοχύρωση του «δεν πωλείται», αλλά είχε κιόλας έτοιμα τα συμβόλαια μακρόχρονης μίσθωσης των δημόσιων φιλέτων, τύπου Παναμά.

Τώρα κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι εκτός των άλλων ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Να περιμένει λοιπόν ο πολίτης τα χειρότερα. Τα οποία δεν θα είναι πρωτοφανή για τον κόσμο της γνώσης. Τα ίδια ακριβώς, με τα ίδια βήματα, τα ίδια ψέματα, τις ίδιες απειλές και διαβεβαιώσεις έγιναν στην Αργεντινή. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι θα σωθεί η χώρα από την καταστροφή με τα «φρουτάκια» του ηλεκτρονικού τζόγου. Διότι τα φρούτα, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ανέκαθεν ευδοκιμούσαν εδώ, και φυσικά προκοπή δεν έφεραν…

του Γρηγόρη Ρουμπάνη
πηγη:tro-ma-ktiko
Μ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.