ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η «Αγγέλων Πόλις» στο Λαγκαδά

  ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!

Του Δημήτρη Καβαρλή
Στις 8 Ιανουαρίου έσβησαν τα φώτα και έπεσε η αυλαία του πρώτου Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Για περίπου 40 ημέρες η πόλη του Λαγκαδά υποδεχόταν με ζεστασιά φορώντας τα γιορτινά της, όσους ήθελαν να διασκεδάσουν και  να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας. 

Η βόλτα με το τρενάκι και η διαδρομή  στην Τεχνόπολη, τη Ζαχαρούπολη και στα σπιτάκια των κατασκευών του παραμυθά και του Αη Βασίλη, αλλά και πλήθος εκδηλώσεων προσέφεραν  μια μεγάλη ένεση αισιοδοξίας σε μία μαύρη περίοδο αλλά και το εισιτήριο σε μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και να βιώσουν των Χριστουγέννων.

Η πατρότητα της σύλληψης  για την «Αγγέλων Πόλις» ανήκει αποκλειστικά 

στον Γιάννη Αναστασιάδη. Η ανακοίνωση  στο Δημοτικό Συμβούλιο,  της δημιουργίας ενός Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πόλη του Λαγκαδά, αντιμετωπίστηκε με αρνητικά υπονοούμενα, καχυποψία και επιφυλακτικότητα. 

Η ενόραση του Δημάρχου για κάτι φρέσκο, καινούργιο και ασυνήθιστο για τα  δεδομένα, διέψευσε τους επικριτές και επιβραβεύτηκε από την αυξημένη επισκεψιμότητα και τα θετικά σχόλια του κόσμου.     
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη αισιοδοξία και πολύ μεράκι, για να  αποτελέσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αναπτυξιακή προσπάθεια τουριστικής προβολής με τεράστια οφέλη για  την πόλη του Λαγκαδά, τον ευρύτερο Δήμο και τους δημότες γενικότερα.

Στο κάλεσμα του Δημάρχου δεν ανταποκρίθηκαν μόνο οι κάτοικοι και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και οι επιχειρήσεις που παρά την κρίση και την κατήφεια, με συντονιστή των πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, συνέβαλαν θετικά στην επιτυχία του πρωτόγνωρου αυτού εγχειρήματος, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό, πρωτόγνωρο θέαμα με στολισμένα μαγαζιά, με κεράσματα και παράλληλες εκδηλώσεις δίνοντας την εντύπωση στους επισκέπτες ότι δεν είναι  “πελάτες” αλλά φιλοξενούμενοι, επιμηκύνοντας ευχάριστα το χρόνο παραμονής τους στην πόλη του Λαγκαδά.


Συγχαρητήρια  σε όλο το προσωπικό του Δήμου που βρέθηκε από την αρχή στις επάλξεις σύσσωμο, τόσο για την υλοποίηση των κατευθύνσεων του Δημάρχου και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, όσο και για την άριστη υποδοχή και εξυπηρέτηση του κόσμου.  


Εύσημα αξίξουν και στον Πρόεδρο των Λουτρών Λαγκαδά κ.  Κυράνου που διαχειρίστηκε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που είχε στη διάθεσή του με επιτυχία, καταφέρνοντας παρά τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αφενός να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα αφετέρου να μην πέσει το επίπεδο των  παρεχόμενων υπηρεσιών, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των επισκεπτών.
 

Η «Αγγέλων Πόλις» έκλεισε με χαμόγελα και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις η όλη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Η συνολική προσπάθεια δεν είχε το μονοδιάστατο εμπορικό χαρακτήρα μιας ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης, αλλά πέτυχε να κινητοποιήσει πληθώρα πολιτών και φορέων της τοπικής κοινωνίας, δίδοντας έτσι μια αυθεντική εικόνα του τόπου, αναδεικνύοντας τη δράση των επαγγελματιών και των παραγωγών της περιοχής πλάι στη δράση των ανθρώπων που καταγίνονται με την τέχνη, συνδυάζοντας το ψυχαγωγικό με το εκπαιδευτικό, τη διασκέδαση με τη γνώση.

Είναι αλήθεια ότι πέρα από οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις η τελική γεύση είναι γλυκιά και το πρόσημο θετικό. Το εγχείρημα του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα καλόγουστο, λιτό, Χριστουγεννιάτικο Χωριό, αν μη τι άλλο δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως συνέβαλε στο μέτρο του δυνατού στην άρση απομόνωσης της περιοχής, βγάζοντας την πόλη του Λαγκαδά και το Δήμο από την εσωστρέφεια προβάλλοντάς τους σε πανελλαδικό επίπεδο.


Ο στόχος του Γιάννη Αναστασιάδη να δώσει διαφορετική πνοή στην πόλη, να τονώσει την κίνηση στην τοπική αγορά και κυρίως να προσφέρει στους δημότες του την ευκαιρία να αποδράσουν από την δύσκολη καθημερινότητα, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, επετεύχθη. Άλλωστε η αθρόα προσέλευση του κόσμου το επιβεβαιώνει περίτρανα αποτελώντας και  το επιστέγασμα της επιτυχίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού


Για να μην είναι πρόσκαιρα τα αποτελέσματα αυτής της διοργάνωσης και χαθεί άδικα ο κόπος τόσων ανθρώπων, θα πρέπει να χαραχθεί μία  μακροπρόθεσμη στρατηγική  για την «Αγγέλων Πόλις», μία στρατηγική που θα βασίζεται στο όραμα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Λαγκαδά, έτσι ώστε η Χριστουγεννιάτικη αυτή  γιορτή, να μετατραπεί σε θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο για τη στήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.