ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

“Ο Γιώργος Παπανδρέου καταζητείται”




Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου ως διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.



Μια από αυτές είναι και η επιστολή της Βασιλικής Αρωνιάδου-Anderjaska, Ph.D., Ερευνητικής Επιμελήτριας στο τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής / Τμήμα Ψυχιατρικής στο F. Edward Hebert School of Medicine, προς τον διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης του χάρβαρντ, Τρέι Γκρέισον.
“Αγαπητέ κύριε Τρέι Γκρέισον, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Από το Διαδίκτυο του Ινστιτούτου, πληροφορήθηκα ότι το πρόγραμμα των FellowsandStudygroup έχει οργανώσει μία σειρά σεμιναρίων / συζητήσεων, με τον τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», υπό την παρουσίαση και διεύθυνση του Γιώργου Παπανδρέου.
Σας παρακαλώ να καταλάβετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και ζουν τις κακουχίες, όπως και για τους Ελληνοαμερικανούς που παρακολουθούν με απελπισία και αγανάκτηση την Ελλάδα να πνίγεται χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ. Ένας άνδρας ο οποίος θα έπρεπε να ερευνάται για προδοσία, ένας άνδρας ο οποίος, θελημένα ή μη (δυστυχώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το δεύτερο) κουβαλάει την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή της Ελλάδας και για τις συνέπειες που βιώνει ο Ελληνικός λαός, οι οποίες κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, το χάσιμο της δουλειάς τους έως και να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν.
Είναι ανάρμοστο για το αναγνωρισμένο Ινστιτούτο σας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να καλείτε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις γνώσεις του σχετικά με την «κρίση εθνικού χρέους», «τις λύσεις για παγκόσμια προβλήματα», «τα αυστηρά μέτρα που θα καταστήσουν τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;» κλπ.
Είναι, πράγματι, η προσωπικότητα η οποία θα έπρεπε να μιλά για την αυστηρότητα και τις συνέπειες στον ανταγωνισμό μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτόν του ως «σοσιαλιστή», αμφιβάλλω εάν θα συνιστούσε αυστηρά μέτρα ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Παρόλα αυτά, ακριβώς αυτό έκανε και παρέσυρε την Ελλάδα. Διακρίνετε την υποκρισία; Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα «επιτεύγματά» του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου το κατάλληλο άτομο «να εμπνεύσει φοιτητές ώστε να σκεφτούν μια καριέρα στην πολιτική και τις δημόσιες υπηρεσίες» Ποια είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας; Αντιλαμβάνεστε ότι προσκαλώντας αυτό το άτομο να ηγηθεί μιας σπουδαστικής ομάδας στο Ινστιτούτο σας (μία πρόσκληση η οποία τιμά τον Γ. Παπανδρέου και υποδεικνύει ότι τρέφετε υψηλό σεβασμό στο πρόσωπό του και στις απόψεις του) είναι ράπισμα στο πρόσωπο του Ελληνικού λαού; Παρακαλώ μην επιτρέψετε να συνεχιστούν αυτά τα σεμινάρια. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με γνώμονα τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες που δεχθήκατε από Έλληνες και ότι το έγκυρο Ινστιτούτο σας δεν έχει την πολυτέλεια να οργανώνει και να χρηματοδοτεί αμφισβητήσιμα προγράμματα.
Σας ευχαριστώ,
Βασιλική Αρωνιάδου-Anderjaska, Ph.D.
Ερευνητική Επιμελήτρια
Τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής / Τμήμα Ψυχιατρικής
F. EdwardHebertSchool of Medicine
USUHS / HJF
4301 Jones Bridge Road,
Bethesda, MD20814.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.