ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Θα ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα, αλλά θα αλλάξουν μόνο πρόσωπα.


Η αξιοπιστία του ισχύοντος πολιτικού συστήματος έχει πλέον τρωθεί σε σημείο που η απόρριψή του από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να είναι μη αναστρέψιμη.
Τώρα όμως, εκτός από τους απλούς πολίτες, το απορρίπτουν τόσο οι ξένοι δανειστές, γιατί είναι αναποτελεσματικό για τα συμφέροντά τους, όσο και η ντόπια κρατικοδίαιτη ελίτ.
Η τελευταία γιατί τρέμει στην ιδέα της ταύτισής της με το ισχύον πολιτικό σύστημα σε περίπτωση ανατροπής του τελευταίου κάτω από συνθήκες βίαιης  κοινωνικής έκρηξης. Ανησυχεί πλέον για το τι μπορεί να υποστεί η ίδια από την κοινωνική οργή με μια τέτοια ταύτιση, ενώ στην πραγματικότητα… είναι η ίδια ο απόλυτος καθοδηγητής και πραγματικός εντολέας αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος, με το οποίο μαζί νέμονται τον κοινωνικό πλούτο.

Επομένως, δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν δούμε στο άμεσο μέλλον και ειδικά μετά τη λήψη των σκληρών μέτρων, την ανατροπή του πολιτικού συστήματος από την ίδια την άρχουσα ελίτ της χώρας. Αφού δηλαδή θα φέρει σε πέρας την τελευταία «βρώμικη» δουλειά, μετά θα της είναι βαρίδι που μπορεί να την τραβήξει στον πάτο.

Εδώ όμως θα παιχτεί όλο το παιχνίδι και εδώ απαιτείται προσοχή από όλους μας. Η άρχουσα ελίτ, θα προσπαθήσει να μην αλλάξουν οι βάσεις τους σάπιου πολιτικού συστήματος, δηλαδή οι συνταγματικοί θεσμοί που έχουν δημιουργήσει αυτό το πολιτικό έκτρωμα, αλλά απλά θα δημιουργήσει νέα κόμματα με παλιά «άφθαρτα» πολιτικά πρόσωπα καθώς και πολλά νέα σαλονάτα πρόσωπα για φερετζέ ανανέωσης. Θα προσπαθήσει λοιπόν να μην αλλάξει με τίποτα το ολιγαρχικό Σύνταγμα (εκτός ίσως από κάποια περιορισμένη αναθεώρηση προς το συμφέρον της)  γιατί προφανώς θέλει να βάλει από την αρχή στο χέρι και την νέα κατάσταση.

Εκείνο που πρέπει όλοι να επιδιώξουμε, είναι να αλλάξουν οι βάσεις του ολιγαρχικού πολιτεύματος, ώστε στο εξής να περάσουμε σε ένα νέο δημοκρατικό πολίτευμα αντάξιο της ιστορίας των Ελλήνων, όπου όλοι θα είμαστε ίσοι και θα συμμετέχουμε ισοδύναμα με την προσωπική μας συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο λαός το δικαιούται, η ιστορία μας το χρωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.