ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Σηκώνει το γάντι και ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του Reuters για τον Προβόπουλο


Με τίτλο “Τα μπόνους της διαπλοκής” ο κοινοβουλευτικός Εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής σηκώνει το γάντι για την αποκάλυψη του Reuters και στα όσα έγραφε για το “πακέτο” των 3,4 εκατ. που έλαβε ο Γ. Προβόπουλος, ενώ αναρωτιέται εώς ποτέ θα παραμένει στο απυρόβλητο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδας.

Η δήλωση του Π. Κουρουμπλή:

«Πολύ κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Προβόπουλος έλαβε «πακέτο αποζημίωσης» ύψους 3,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου, πριν αναλάβει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με την καταβολή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού, οι συνολικές αποδοχές του κ. Προβόπουλου κατά τη θητεία του στην Πειραιώς διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ ανά έτος, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές άλλου στελέχους της ίδιας τράπεζας, που κατείχε την ίδια βαθμολογικά θέση και αποχώρησε την ίδια εποχή, δεν ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ ανά έτος, ήταν δηλαδή 20 φορές μικρότερες.

Ο κ. Προβόπουλος, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πια, γνωμοδοτεί υπέρ της μη βιωσιμότητας της ΑΤΕ και αρνείται να κοινοποιήσει στη Βουλή τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εν λόγω γνωμοδότηση. Στη συνέχεια η ΑΤΕ διαχωρίζεται σε «καλή» και «κακή» και το υγιές κομμάτι της πωλείται στον πρώην εργοδότη του, την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι μόλις 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο η ακίνητη περιουσία της άγγιζε το 1 δισ. ευρώ.

Εν μέσω ριζικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, εγείρεται μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον επικεφαλής της ανώτατης εποπτικής αρχής. Ως πότε θα παραμένει ο κ. Προβόπουλος στο απυρόβλητο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.