ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Λαγκάρντ: Νέος στόχος του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020


Ένα βήμα πίσω στο στόχο για το χρέος έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να βγει λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες για το ελληνικο χρέος.

Ο στόχος για χρέος 124% του ΑΕΠ (από 120%) το 2020 είχε γίνει γνωστό ότι εξετάζεται, εδώ και λίγα 24ωρα κάτι το οποίο τελικά και επιβεβαιώθηκε.

“Χαιρετίζω τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν σήμερα από το Eurogroup με στόχο την περαιτέρω στήριξη του ελληνικού προγράμματος μεταρρύθμισης και την συνεισφορά στην βιωσιμότητα του χρέους της”, δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ.

Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει την ατζέντα των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού.

“Οι πρωτοβουλίες που αποφασίσαμε περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων την επαναγορά ελληνικών ομολόγων, την επιστροφή των κερδών του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (Securities Market Programme), μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια (GLF) και την δεκαετή αναβολή καταβολής των επιτοκίων του EFSF”, ανέφερε η Γαλλίδα αξιωματούχος.

“Στο σύνολό τους, τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να έρθει το χρέους της Ελλάδας σε μια βιώσιμη πορεία και να διευκολύνει τη σταδιακή επιστροφή της χώρας στις αγορές. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020″.

“Μόλις σημειωθεί πρόοδος στην εξειδίκευση και στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έγιναν σήμερα και συγκεκριμένα την εφαρμογή της επαναγοράς ομολόγων, θα είμαι σε θέση να συστήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να ολοκληρώσει την πρώτη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος”, δήλωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.