ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αθήνα: Θεατρική ανθρώπινη «αλυσίδα» κατά των σφραγισμάτων


Ανθρώπινη «αλυσίδα» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον πολιτιστικό χώρο «Ακαδήμεια», το οποίο αναμένεται να σφραγίσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιήσουν άνθρωποι του θεάτρου, την Τρίτη 2 Απριλίου.
Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση των ηθοποιών και των συντελεστών θεατρικών παραστάσεων, απέναντι στη σφράγιση των πολιτιστικών χώρων που έχει αποφασίσει ο δήμος Αθηναίων με το αιτιολογικό ότι δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Οι χώροι που κινδυνεύουν άμεσα με «λουκέτο» είναι οι εξής: Ακαδήμεια 2/4, Kινητήρας Studio 8/4, Δυναμό 10/4, Rabbithole 10/4, Άβατον 11/4, 104 11/4, Χώρος Τέχνης Διά Δύο 15/4, Βαφείο 15/4, Χώρος Τέχνης Vault 15/4, Olvio 15/4, Knot Gallery 16/4, Διέλευσις 16/4, Θεμέλιο 16/4. «Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν αφορά μόνο τους μικρούς εναλλακτικούς χώρους, αλλά αφορά μια γενικότερη πολιτική η οποία θέτει σε κίνδυνο οτιδήποτε ζωντανό- πολιτιστικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά η χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κινητήρας Studio Αντιγόνη Γύρα, κατά την έκτακτη συνέλευση της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olvio.

Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του Σωματείου Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ΠΟΘΑ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, νομικοί, μέλη πολιτικών παρατάξεων καθώς και θεατρόφιλοι. Σε αυτή, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο «Ακαδήμεια», τον πρώτο χώρο που θα σφραγιστεί η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, ενώ αποφάσισαν ακόμα:

- Επίδοση επιστολής προς τις αρμόδιες Αρχές, απαιτώντας την αναστολή αορίστου χρόνου των αποφάσεων σφράγισης του Δήμου Αθηναίων.

- Την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφήνει εκτεθειμένους τους χώρους πολιτισμού.

- Ατομικές και συλλογικές νομικές προσφυγές για να ανατραπεί το σχέδιο σφράγισης των χώρων το γρηγορότερο δυνατό.

- Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 12 μ.μ. στο θέατρο Olvio.

Βασικό μέλημα της Ένωσης είναι η αναστολή των μαζικών σφραγίσεων χώρων πολιτισμού της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.