ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Προσεχώς σε 206.000 δημόσιους υπαλλήλους τα τεστ αξιολόγησης


Σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται στα υπουργεία και στους φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους θα φτάσουν τα πρώτα έρωτηματολόγια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας στην οποία υπηρετούν.


Σύμφωνα με το «Έθνος», από τα περιγράμματα θέσεων εργασίας που θα αντληθούν από τα ερωτηματολόγια μέχρι τα τέλη Ιουνίου σε αυτήν την πρώτη φάση, θα εξαρτηθεί η τοποθέτηση των υπαλλήλων στα νέα οργανογράμματα των φορέων από τα οποία θα προκύψουν 12.500 εργαζόμενοι που θα κριθούν ως πλεονάζοντες μέχρι τα τέλη Ιουλίου και θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Εως το τέλος του 2013 θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στα ερωτηματολόγια περιλαμβάνονται ερωτήματα σχετικά με τα γενικά στοιχεία της θέσης, τα στοιχεία του υπηρετούντος υπαλλήλου τον άμεσα προϊστάμενο και τους υφισταμένους εφόσον υπάρχουν, τις απαιτήσεις της θέσης (π.χ. ανάλυση και προγραμματισμός). Επίσης καταγράφονται τα προσόντα του υπαλλήλου (επίπεδο εκπαίδευσης, γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες, χρόνια εμπειρίας) κ.α

Σημειωνεται ότι συμπλήρωση ερωτηματολογίου προβλέπεται και για τους προϊσταμένους των διοικητικών μονάδων (τμηματάρχες διευθυντές και γενικούς διευθυντές).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.