ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Λάθος το μνημόνιο λένε 3 στους 4 Έλληνες


Λανθασμένη θεωρούν την πολιτική που έχει ακολουθήσει η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια 3 στους 4 Ελληνες, σύμφωνα με την δεύτερο «Οικονομικό Βαρόμετρο» για το 2013 του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.


Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ποσοστό 73%, υποστηρίζει ότι η απόφαση να ακολουθήσουμε τις υποδεικνυόμενες λύσεις των μνημονίων πριν από τρία χρόνια ήταν λανθασμένη, ενώ πιστεύει ότι ο δρόμος αυτός δεν θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Επιπλέον, μόλις το 18% υποστηρίζει την υιοθέτηση της μνημονικής πολιτικής, ενώ το 9% αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ερώτηση.

«Οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στη τρόικα. Τέλος, οι πολίτες προκρίνουν αλλαγές στα υπουργεία που ασχολούνται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα έναντι εκείνων που ασχολούνται με την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης στην τρόικα

Σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με την διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει την στάση της ενώ το 26%, εκτιμά ότι θα πρέπει παραιτηθεί η υπάρχουσα Κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις μόνο το 9% πιστεύει ότι είναι σωστή η επιλογή της Κυβέρνησης και θα πρέπει να διατηρήσει την στάση που έχει υιοθετήσει μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.