ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Υπογραφή σύμβασης για κολυμβητήριο στο Περιστέρι

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση του Ο.Τ. 1786 του Δήμου Περιστερίου σε χώρο Πρασίνου
μετά αθλητικών εγκαταστάσεων – κολυμβητήριο», προϋπολογισμού  5.322.480 € με το Φ.Π.Α., ο οποίος θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο θα διαρκέσει 18 μήνες και την ευθύνη υλοποίησης και κατασκευής του θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του  Δήμου Περιστερίου.

Με το έργο αυτό δημιουργείται μία ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή στην περιοχή, ένας χώρος απόλυτα σύγχρονος και λειτουργικός, που θα πληροί τις τελευταίες τεχνικές προδιαγραφές αλλά και τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις βιοκλιματικού σχεδιασμού παρομοίων έργων.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα θα αποτελείται από :

Μία πισίνα ενηλίκων  Ολυμπιακών διαστάσεων, 50Χ21 μέτρα

Μία πισίνα εκμάθησης, διαστάσεων 12,5Χ10 μέτρα

Κερκίδες θεατών (715 θέσεις), VIP (51 θέσεις) και ΑΜΕΑ (16 θέσεις)

Βοηθητικοί χώροι, χώροι αποδυτηρίων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

Επίσης το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με φυτεύσεις υψηλής και χαμηλής βλάστησης, κατασκευή ραμπών και κλιμακοστασίων, καθώς και χώρους στάθμευσης.

Στις δηλωσεις του μετα την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Σγουρός τόνισε «η Περιφέρεια Αττικής  σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία συνεχίζει, παραμένοντας αταλάντευτα πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, να παραδίδει έργα υποδομής, έργα που αποτελούν μια γόνιμη διέξοδο, προκειμένου οι νέοι μας όχι μόνο να μπολιαστούν με τα αθλητικά ιδεώδη αλλά κυρίως να μείνουν μακριά από πολλούς σύγχρονους κινδύνους και απειλές που όλοι μας γνωρίζουμε καλά«.

Και συμπλήρωσε: «Ας μην λησμονούμε ότι έργα αθλητικών υποδομών δεν περιλαμβάνονται στους άξονες δράσεις του ΕΣΠΑ ούτε ασφαλώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις πενιχρές πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε μπροστά στις προκλήσεις, ούτε δειλιάσαμε μπροστά στα προβλήματα, όσο μεγάλα κι αν είναι αυτά. Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Δήμους της Αττικής, όσους έχουν ώριμες και υλοποιήσιμες μελέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα».

Από την πλευρά το ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο, επισημαίνοντας ότι η διάκριση που πρόσφατα απέσπασε ο Δήμος Περιστερίου ως ο 1ος αναπτυσσόμενος Δήμος στη χώρα κατακτήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αρωγή της Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.