ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πρωτομαγιά: Αργία για το δημόσιο, απεργία για τον ιδιωτικό τομέα


Ρολά κατεβάζουν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη, καλώντας  σε μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.


Πάντως, παρά την απεργία της ΑΔΕΔΥ, για το δημόσιο και τους ΟΤΑ σήμερα είναι αργία η οποία δεν μεταφέρεται την Τρίτη του Πάσχα, όπως στον ιδιωτικό τομέα, καθώς με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή 7 Μαΐου. Από την αργία εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά Κυριακές και αργίες. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται προσαύξηση 75% στο ημερομίσθιο.

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια.

Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Στην απεργία θ συμμετάσχουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.