ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δήμος Κω: 50% μείωση στα τέλη άρδευσης

Σε δραστική μείωση των τελών άρδευσης προχώρησε με απόφαση της η διευρυμένη σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου της Κω υπό την προεδρία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη.


Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή «τηρώντας απαρέγκλιτα τη δέσμευσή της για στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων του νησιού μας, στις οποίες εντάσσονται και όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα παραγωγής, μελέτησε διεξοδικά τις ανάγκες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον νευραλγικό αυτό τομέα και αποφάσισε την ουσιαστική στήριξή τους ώστε να ανταπεξέλθουν στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό που συμπιέζει διαρκώς το διαθέσιμο εισόδημά τους».

Με εισήγηση της Αντιδημάρχου, κας Ιωάννας Ρούφα υπεύθυνης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και του Πρωτογενή Τομέα καθώς και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, κ. Γιώργου Πασσανικολάκη, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την μείωση του ειδικού τιμολογίου των τελών άρδευσης για τους συνδημότες μας που απασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με την γεωργία και την κτηνοτροφία κατά 50%.

Συνεπώς, για το νερό της λίμνης Πυλίου που διέρχεται μέσω καναλιού την δυτική πλευρά της περιοχής Μαρμαρίου προς την περιοχή Πύθος η διανομή του παραμένει δωρεάν.

Για το νερό του αρδευτικού δικτύου της λίμνης Πυλίου και της ομβροδεξαμενής Μεσσαριάς η τιμή ανά κυβικό μέτρο μειώνεται από 0,18 λεπτά του ευρώ σε 0,09 λεπτά, για δε το νερό του αρδευτικού δικτύου της ομβροδεξαμενής του Χρηστού μειώνεται από 0,25 λεπτά σε 0,12 λεπτά του ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Παράλληλα με την ενίσχυση της αγροτικής καλλιέργειας μέσω της εκμετάλλευσης των επιφανειακών υδάτων παρεμβαίνει στον αγώνα όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως στην προστασία και την διαφύλαξη των υδατικών υπόγειων αποθεμάτων του νησιού.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδια για τον Πρωτογενή Τομέα ανέλαβε την έκδοση ενημερωτικής εγκυκλίου με οδηγίες για τη διαδικασία ένταξης των αγροτών μας στο παραπάνω πρόγραμμα, το δε αντίστοιχο τμήμα της ΔΕΥΑΚ ανέλαβε να μελετήσει την επέκταση των αρδευτικών δικτύων και να προχωρήσει άμεσα στα αναγκαία έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.