ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μπόνους σε υπαλλήλους που καταγγέλλουν διαφθορά

Κίνητρα αλλά και προστασία σε δημοσίους υπάλληλους αλλά και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αποκαλύπτουν φαινόμενα διαφθορά στην υπηρεσία τους σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.
Με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα θεσπίζονται ειδικά κίνητρα αλλά μέτρα προστασία για τους whistle bolwers («μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» ή «υπερασπιστές της υπηρεσίας») στα πρότυπα χωρών του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» στο δημόσιο τομέα κεντρικό ρόλο σχεδιάζεται να παίξει η «Αρχή Επιθεώρησης Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης» στην οποία θα ανατεθεί η διερεύνηση των «πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος».

Αναφορικά με το μπόνους, μπορεί να σημαίνει αύξηση απολαβών, ενώ σε σχέση με την προστασία «έναντι απειλών και πράξεων εκδίκησης και διακριτικής μεταχείρισης από τον εμπλεκόμενο με τις παράνομες πράξεις φορέα» περιλαμβάνεται η απαλλαγή του μάρτυρα από ευθύνες παραβίασης απορρήτου, απαγόρευση της πειθαρχικής δίωξής του και παροχή εγγυήσεων για την ομαλή επαγγελματική εξέλιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.