ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη της Κατερίνας Μάρκου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

 
Το ΧΥΤΑ Μαυροράχης επισκέφθηκε σήμερα η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υγειονομικής Ταφής και Συντήρησης Εξοπλισμού του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Αλιβάνη και τον κ. Κ. Πούλιο, μηχανικό περιβάλλοντος και υπεύθυνο μονάδας στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που τράβηξε η κ. Μάρκου, πράγματι τα στραγγίσματα από τον ΧΥΤΑ καταλήγουν στο χείμαρρο Μπογδάνα και μέσω αυτού στη Λίμνη Κορώνεια, γεγονός που δεν αρνήθηκαν οι υπεύθυνοι του ΧΥΤΑ που συνόδευσαν την βουλευτή. Δικαιώνονται, λοιπόν, πλήρως οι κάτοικοι και οι περιβαλλοντικοί φορείς της περιοχής που καταγγέλουν εδώ και καιρό την προβληματική διαχείριση και λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, η κ. Μάρκου δήλωσε: “Δεν είναι δυνατόν σε μία απλή επίσκεψη να διαπιστώνουμε τραγικά λάθη στη διαχείριση του ΧΥΤΑ, λάθη που θέτουν σε κίνδυνο το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής αλλά και τη δημόσια υγεία, και να μην μπορεί να τα διαπιστώσει η Πολιτεία. Πρέπει άμεσα να πάρει θέση το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα όσα συμβαίνουν στη Μαυροράχη και να επέμβει εισαγγελέας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.