ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλας Ξουλίδου για τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων στο Δήμο Βόλβης‏


Προς:    -τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,              -τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
 
Θέμα: «Λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων στο Δήμο Βόλβης»           
 
 Κύριοι Υπουργοί,
Ο Δήμος Βόλβης της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης είχε πληγεί πριν δυο χρόνια περίπου από καταστροφικές πλημμύρες που είχαν προκαλέσει τότε ανυπολόγιστες ζημιές σε δίκτυα υποδομής και στις περιουσίες των κατοίκων.

Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, τα δυο τελευταία χρόνια δε διενεργήθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των δικτύων υποδομής.
 
Ο δήμαρχος Βόλβης, σε πρόσφατη επιστολή του, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί κατά μήκος της επαρχιακής οδού Μελισσουργού – Ορίων νομού Χαλκιδικής, η διέλευση της οποίας γίνεται σήμερα με κίνδυνο της ασφάλειας των οδηγών. Συγκεκριμένα, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε καν προσωρινή παρέμβαση για τη διασφάλιση της ελεύθερης ροής των υδάτων του χειμάρρου, που διέρχεται από τη γέφυρα του Μελισσουργού. Επίσης, ζητείται η απαιτούμενη συνδρομή στο έργο του καθαρισμού και της αστυνόμευσης των ρεμάτων του δήμου.
Πρόσφατες βροχοπτώσεις, μάλιστα, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και στο οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εθνικής Οδού, εξαιτίας παραλείψεων της κατασκευάστριας εταιρείας, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αποστράγγιση των όμβριων υδάτων και την επιβάρυνση της γύρω περιοχής.
Δεδομένου του γεγονότος ότι η περιοχή του Δήμου Βόλβης πλήττεται συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.
 
Εκ των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, ερωτάσθε, κύριοι Υπουργοί:
 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα και οι λοιπές απαραίτητες εργασίες, ώστε να θωρακιστεί ο Δήμος Βόλβης από ενδεχόμενη εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων; Παρακαλώ, όπως αναφέρατε αναλυτικά σχέδιο δράσης για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.
Η ερωτώσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.